En frisk start!

Magiske steder i Rauland

img_5766

Foto: Hein

Som jeg nævnte i det tidligere indlæg, var vi forleden på photoshoot på en af mine yndlingslocations i Rauland. Ikke mange kommer her, specielt ikke om vinteren. De fleste turister er ikke klar over stedet findes, og folk er generelt ikke interessede i, at vade med sne til knæene for at komme derned. Men stedet er absolut magisk, om man så skal bruge en halv time på at knokle gennem sneen for at komme dertil.

unadjustednonraw_thumb_4ec

Foto: Holst

Ind igennem små skovstier, som snor sig gennem nåletræerne ud til kanten ved søen, forbi et lille bådhus og op over et højdedrag, som tilmed om sommeren er fyldt med blåbær. På toppen af højdedraget er en åben klippeside med udsigt ud over søen og bjergene på den modsatte side. Klipperne her bliver varme, når solen bager ind på dem hele dagen og det er det ultimative picnicspot.

img_5894

Foto: Hein

Når man forestiller sig fjeldet om sommeren, forestiller man sig ikke sand og strand. Typisk ville man maksimum forestille sig en klippekant og en kold fjord. Når man kommer fra Danmark og tilbringer sommeren på fjeldet, er stranden og kysten en af de ting man kan savne ufatteligt meget. Specielt hvis man som mig har en særlig forkærlighed for stranden og havet. Jeg havde aldrig forestillet mig en strand på fjeldet, og har taget til takke med de varme klippekanter.

unadjustednonraw_thumb_4e0

Foto: Holst

Indtil jeg fandt ud af at de faktisk har en strand i Rauland. En helt fantastisk en af slagsen faktisk. Og den ligger nemlig godt gemt på den anden side af det højdedrag. En sandstrand, med blødt gyldent sand som fylder hele søkanten og strækker sig langt ud i søen og får vandet til at ligne guld, liggende i læ af skoven i baggrunden og med udsigt til bjergene, som kanter sig rundt om søbredden på den modsatte side. Det er nærmest ubeskriveligt!

dsc_0255

Foto: Holst

Nu er det vinter og stedet er lige magisk. Søen er frosset til og man kan bevæge sig rundt på den snedækkede overflade som man har lyst, hvilket altid er en sjov oplevelse i sig selv. Jeg er lidt betænkelig ved at skrive om stedet. Jeg kan godt lide, at det er et hemmeligt tilflugtssted som ikke er overrent af folk. Derfor har jeg kun delt min viden om stedet til få. Nu har jeg fortalt det til dig, kære læser, så nu ved du at hvis du kommer til Rauland, så findes der en magisk strand. Nu skal du bare på eventyr og finde den. 😉

img_5944

Foto: Hein

Efter 3 timers fototur stod den på elgbøf med tyttebær og svampesauce på den lokale Rauland Stoga, eftefulgt af billedredigering og en tur ud i mørket for at fange nogle nattebilleder af en klar stjernehimmel. En skøn foto-fridag!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En frisk start!