Min nye yogamåtte!

Capsule Kitchen // Keep It Simple

capsulekitchen

Foto: Holst

Capsule Wardrobe er en opadgående tendens for tiden. Tendensen handler om, at skabe sig en garderobe bestående af 20-30 elementer. Altså nøjes med 20-30 stykker tøj og sko, arbejde med det og sammensætte det på forskellig vis, i stedet for, at købe nyt. En rigtig fin mentalitet, som skaber gode værdier, efter min mening. Du bliver mere bevidst om, hvad du køber, når der er den begrænsning, og du bliver mere taknemmelig for hvad du har. “Mere vil have mere” er det man gør op mod i denne tendens.

Nu har jeg valgt, at lave samme princip, bare med min kost, og kalder det derfor for Capsule Kitchen. Ideen er nemlig lidt det samme. Min kostplan er fast, så de ting jeg skal bruge, er det samme fra uge til uge. Så kan jeg bruge dem på forskellig vis. Fordelene ved Capsule Kitchen er, at man let og enkelt kan lægge et mere eller mindre fast budget, for madindkøb. Derudover, er det nemt og hurtigt, at handle, når man ved hvad man skal have, og kan have en fast indkøbsseddel. De enkelte ting man køber, ved man hvad indeholder, og skal ikke overveje påny hver gang. Man bliver kreativ, og sætter mere pris på, at bruge det man har, fremfor at købe nyt hele tiden. Det er også lettere at undgå madspild, da man arbejder med enkelte fødevarer, som man får brugt op hele tiden. Der er ikke noget der står og bliver for gammelt.
Her er min indkøbsseddel med mine grundelementer i mit Capsule Kitchen, som min kostplan er baseret på:

Tørvarer:

Kidneybønner
Hvide bønner
Kikærter
Linser
Sesamfrø
Hørfrø
Solsikkekerner
Mandler
Havregryn
Rosiner
Jomfru olivenolie
Citronsaft
Tahin
Hakket tomat

Krydderier: 

Salt
Pepper
Spidskommen
Paprika
Cayennepeber
Chili
Timian
Vaniljepulver
Kanel
Lakridsrodspulver
Basilikum

Frostvarer:

Ærter
Majs
Hakket spinat
Edemamebønner
Hindbær
(Kyllingfilet)

Frugt & Grønt

Gulerødder
Agurk
Citron
Appelsin
Æbler
Banan
Hvidløg
Ingefær

Mejeri:

Sødmælk
Yoghurt naturel
Æg
Revet ost

Drikke:

Danskvand
Tranebærsaft
The
Kaffe

 

Det er de basis-elementer, jeg arbejder med til min kost, og i princippet det eneste jeg behøver i mit køkken. Så bruger jeg dem i min kostplan, og derudover kan jeg bruge dem forskelligt, ved at tænke lidt kreativt. F.eks. får jeg lyst til knækbrød, kan jeg lave det med kernerne, æg, revet ost og krydderi. Jeg kan lave frugtsalat med vaniljesauce, ved at putte vaniljen i min yoghurt. Evt. ved at bruge lidt citronsaft til at syrne det lidt ekstra. Men en del af princippet og mentaliteten, er at nøjes, og arbejde med det man har. Og være taknemmelig for det. Præcis ligesom Capsule Wardrobe-princippet. Derfor nøjes jeg med disse elementer, som grundprincip. Så kan man altid skifte nogle af tingene ud indimellem, eller tilkøbe sig lidt ekstra, for at øge mulighederne. F.eks. flere forskellige grøntsager eller frugter eller lignende. Det vigtige er bare, at holde det enkelt, og få tingene brugt helt op.

Et lille tip til indkøbssedlen, som jeg selv synes er super nemt: Hvis man har Iphone (eller Ipad), og bruger funktionen Noter, er det nemt at plotte hele listen ind i en note, og bruge “ving-af” funktionen ud fra hver vare. Når man står hjemme i køkkenet, kan man vinge de ting af, man allerede har. Bemærk, at man vinger de ting af, man har. De ting man mangler, lader man stå, uden at vinge dem af. Når man tager ud at handle, har man overblikket over, hvad man mangler fra listen, ved ganske enkelt, at se efter de huller der ikke er vinget af. Og så, kan man løbende vinge dem af, som man ligger dem i kurven. Når listen er komplet, har man det hele. Ved at bruge Noter, undgår man også, at bruge papir hver gang man skal lave indkøbsseddel, og da listen er fast, er det hurtigt klaret hver gang. 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min nye yogamåtte!