Sofa, hyggesokker, popkorn og... Eat, Pray, Love.

Tuning in on… Ben Howard!

177296-860x484

 

Åh, Ben Howard! Jeg kan virkelig godt lide Ben Howard! Først og fremmest er hans musik vidunderligt,  og knaldhamrende godt lavet! For det andet, har jeg enormt stor respekt for ham som person og musiker, hvilket jeg fik chancen for at finde ud af, da jeg oplevede ham live for et par somre siden på Bergenfest på Fortet i Bergen.

Jeg tror det første jeg hørte til Ben Howard var nummeret “Only Love” fra albummet “Every Kingdom”, som han udgav i 2011. På det tidspunkt, synes jeg egentlig det var et ganske udmærket nummer, men jeg tænkte ikke yderligere over det. Sådan oplever jeg det ofte med de numre, radioen udvælger til at være hits. Som så mange andre gange, var det først da jeg lyttede til albummet “Every Kingdom”, at han for alvor bed på. Eller måske var det nok nærmere mig der bed på, for jeg har fulgt ham lige siden.

I 2014 udkom han med endnu et album “I Forget Where We Were”, og bare på de 3 år, havde han udviklet sig enormt som musiker. Man kender Ben Howards stemme, som er meget karakteristisk, men han behandler musikken som kunst. Hvert album, oplever jeg, som værende et nyt stykke, en ny fortælling, et nyt udtryk. Det var min oplevelse på album nummer to, som mig og min søster lyttede til om og om igen, da vi begge boede og arbejdede i Norge. Hver gang jeg hører albummet flyver jeg tilbage til min lille røde bjerghytte i den norske fjeldsommer i Rauland.

Det var også samme år vi fik æren af at blive præsenteret for albummet live i Bergen, hvilket var en kæmpe stor oplevelse. Ben (ja, vi er på fornavn nu), var stille, koncentreret, en smule genert og så intenst indlevet i udførelsen af musikken, som han sad der med sit ulede hår, midt på et hjemligt gulvtæppe på scenen med sin guitar, at man kunne føle hans sang helt ind i hjertet. Han var faktisk så optaget af musikken, at jeg lige nåede til et tidspunkt, hvor jeg tænkte “gad vide om han har opfattet, at der står flere hundrede (eller tusinder), som står og ser op på ham lige nu?” I modsætning af, hvad vi er vant til af konstant publikumkontakt og opmuntring fra musikernes side, var Ben meget mere fokuseret på musikken, og alt faldt på plads, da vi endelig fik kontakt med den stille, lettere generte og tankemmelige fyr, som gjorde alt hvad han kunne for at give os den ypperste oplevelse af hans musik. Kæmpe respekt herfra!

I denne uge er han udkommet med et sprit nyt album “Noonday Dream”, som også er udkommet på Spotify. Albummet er, som hans øvrige albums også er, et album, man skal lytte til og gerne flere gange. Hans musik vokser og detaljerne bliver tydeligere for hver gang man lytter til numrene. De numre der kan starte med at lyde lidt kedeligt, ensformigt, viser sig stille og roligt, at vokse og måske endda pludselig nuppe en favorit placering. Det gælder også “Noonday Dream”, som jeg lige skal høre et par gange mere og ikke mindst lytte til (som i, ikke lave 7 andre ting på samme tid). Husk på, det er en helt ny fortælling af kære Ben, så man skal være sikker på, at få det hele med. Jeg er allerede helt vild med lyden og stemningen på det nye album, og jeg er spændt på hvad det udvikler sig til.

Der er INTET af Ben Howards musik jeg IKKE kan lide. Særligt I Forget Where We Where, vil jeg anbefale hele albummet fra ende til anden. Men hvis jeg skal nævne nogle, er dette er mine personlige favoritter:

 

  • Oats In The Water – The Burgh Island EP
  • Diamonds – Every Kingdom
  • Everything – Every Kingdom
  • Black Flies – Every Kingdom
  • I Will Be Blessed – Every Kingdom Deluxe
  • Move Like You Want – Live, New York, Every Kingdom Deluxe
  • I Forget Where Were – I Forget Where We Were
  • She Treats Me Well – I Forget Where We Were
  • Conrad – I Forget Where We Where (MIN ABSOLUTTE FAVORIT!)
  • Nica Libres At Dusk – Noonday Dream

 

Jeg er ret sikker på der kommer flere til listen fra Noonday Dream med tiden. Hvis ikke du har hørt Ben Howard før, så giv ham et lyt. Jeg vil kalde ham i genren folk/indiefolk.

Lyt til ham her:

http://<iframe src=”https://open.spotify.com/embed/album/4EcVVeYCeafIQk383MQfp5″ width=”300″ height=”380″ frameborder=”0″ allowtransparency=”true”></iframe>

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sofa, hyggesokker, popkorn og... Eat, Pray, Love.