Glædelig jul!

Godt nytår!

Klokken har slået 2019 og jeg er efter en dejlig lang og herlig juleferie tilbage på pletten. Det er lige lidt over et døgn siden nu, at jeg spændt stod og vaklede på kanten af en stol på stuegulvet i et sommerbyhus i Skagen, mens vi talte ned til at springe ind i det nye år. I dag startede hverdagen så, ovenpå en herlig ferie, og det kan mærkes. Jeg vender sjældent tilbage efter ferie, i så bombet tilstand som i dag. Men det herlige kolde solskinsvejr hjalp lidt på energien, og selvom der ikke har været meget tid til refleksion, kommer her et lille sum-up på året der gik.

 

Nu er vi gået i år 2019 og jeg har høje forventninger til det kommende år. Jeg propper mine år med masser af nye oplevelser, nye ting at lære og nye fortællinger at give videre. Alt det taget i betragtning har 2018 været et meget stille år. Jeg har ikke været ude at rejse. Jeg har ikke scoret chefstillinger eller andre karrieremæssige forfremmelser. Jeg har faktisk ikke bevæget mig synderligt ud til kanten heller.  Til gengæld, har jeg i høj grad fundet mig selv. Jeg har i 2018 gransket mit sind og min væren og fundet de sidste brikker til det puslespil der hedder Sara. Brikkerne viste sig, at danne et billede, som jeg faktisk kan stå ved og egentlig ser skønhed ved, selvom det ikke just er perfekt. Et billede fyldt med kaos, farver, glitter, eventyrvæsener, hvirvelvinde af brusende rastløshed, rod og orden på samme tid, kreativitet og logik, alle regnbuens farver, men samtidig også sort/hvid, flammende passion og dybe følelser, samt et smule på-grænsen-til-ADHD-energiniveau blandet med en dyb, rodfæstet ro. Jeg har langt om længe lært at forstå og acceptere, at jeg er ild og hav i et og samme sind, og har endelig besluttet, at lade det være sådan, og give fuld gas på den konto. Jeg vil bare være mig, lade alle disse skøre og skæve, indimellem modsatte og forvirrende, elementer komme til sin ret. Så bruger jeg mit hjerte til at vise vej i stedet.

 

2018 er også året, hvor jeg afsluttede fotogrundforløbet og nu næsten har færdiggjort mediegrafikergrundforløbet. Jeg er helt vild med alle de ting vi laver. Foto, grafik, koncepter, design og medier blandet sammen er den helt perfekte cocktail for mig, og det har betydet enormt meget for mig i 2018, at nå til et punkt/et område, hvor man endelig kan blive fuldstændig opslugt helt automatisk. Jeg kan mærke jeg brænder for at udvikle og designe idéer, men samtidig finder ro ved at fordybe mig i håndværket. Det kan gå hen og blive rigtig godt føler jeg.

 

Jeg er fyldt 30 år i 2018, hvilket jeg ikke har skrevet synderlig meget om, men det skyldes nok i bund og grund, at det ikke rigtig interesserer mig. Dagen fejrede jeg med et lille outdoor-selskab, som dog endte med torden og lyn ovenpå et par måneders hedebølge. Jeg har egentlig ikke så meget at sige til at være fyldt 30, andet end at det faktisk er ret fantastisk. Det er fantastisk at man efter et årti med de forvirrinde tyvere pludselig ved nøjagtigt hvad det er man vil, og hvem man er, og kan stå ved det. Jeg ved f.eks. nu med sikkerhed, at jeg gerne vil have børn på et tidspunkt. Det har jeg ikke været i stand til at kunne svare på tidligere. Jeg ved også, hvordan jeg har det bedst med at bo – omringet af skov. Så er det dét jeg skal. Jeg slapper meget mere af, og er meget mere målrettet, glad og varm og jeg glæder mig til de næste 10 år. Jeg tror det bliver rigtig spændende, for mit vedkommende.

 

Hmm… Hvad er der ellers sket? Jeg er flyttet til Århus. Det er jeg glad for indtil videre. Jeg længes efter bjergene, men sådan er det at være splittet. Om jeg skal blive boende i Århus og hvor længe, er uvist. Alt kan ske herfra. (Eller rettere, alt kan ske, om 14 dage, når vi afslutter grundforløbet!).

 

2018 var også året, hvor jeg besluttede at droppe alkohol helt. Det startede lidt i 2017, hvor jeg fandt ud af, at jeg ikke rigtig kunne tåle vin. Et par fester uden alkohol, og jeg besluttede ret hurtigt, at det ville jeg bare blive ved med. Nu er jeg ikke ligefrem typen der skal bruge alkohol for hverken at snakke med folk, eller at have det sjovt for den sags skyld, og det er simpelthen er befrielse, både at kunne tænke klart hele tiden, kunne bevæge sig frit rundt, og ikke miste flere dage til tømmermænd. Min form holder sig også. Jeg drak dog alkohol i min nytårsferie, men det forblev på en enkelt genstand om dagen cirka. Jeg fortsætter ind i 2019 uden alkohol. Det har været en kæmpe succes (det er her energi-niveauet er en fordel. 😉 ) Jeg skar også ned på kød i 2018. Jeg spiser nu i gennemsnit kød et måltid hver måned. Jeg er ikke vegetar, veganer eller flexitar, men jeg spiser simpelthen bare ikke kød, for at spise kød. Planter gør det helt fint, så jeg lader hellere grisen, koen, hønen osv. leve. Jeg kan rigtig godt lide dyr og synes de er søde, så jeg behøver ikke spise dem hver dag, så jeg har det rigtig godt med at forsætte min plantebaserede livsstil ind i 2019.

 

Jeg har oplevet mange flere ting, og langt de fleste har jeg højst sandsynligt allerede fortalt om, men her var de største refleksioner. I de kommende indlæg vil jeg fortælle jer om min nytårsferie i Skagen. Jeg vil også komme med indlæg om mine planer for 2019, samt drømme om fremtiden herfra mm. 😉

 

Fra alle mig, til alle jer – et godt nytår. Gud bevare Danmark. Er det egentlig kun Dronningen der må sige det? 

 

1 kommentar

  • Kim Mogensen

    Du er genial Sara. Skriver spændende. Reflektere på en god måde.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glædelig jul!