Mit nytår!

Mit 2019

Hermed mine nytårsforsætter for 2019. Jeg hører nogen sige, at nytårsforsætter er noget åndsvagt noget. Personligt ELSKER jeg dem. Jeg bruger ikke kun forsætter til nytår. Jeg sætter mål hele året rundt, men det er noget helt særligt til nytår, at se på året der gik, og spekulere på, hvad man gerne vil opleve eller opnå i det nye år. 

 

Først lige et blik på 2018. Dette er mine nytårsforsætter fra sidste år, så lad os lige se hvordan det er gået.

 

 • Først og fremmest: Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for endeligt, at blive rask. Eller i det mindste symptomfri. Jeg er godt på vej og hvis det lykkes, vil jeg hjælpe andre, som evt. går rundt derude og føler sig ene og alene i verden med tilstanden kronisk nældefeber. For det er et faktum, at det sucks!
  Hvor er jeg glad for at kunne sige, at det er lykkes! Efter timer på google, og en masse forsøg med kost og livsstil, er jeg nu endelig næsten symptomfri. Den smule der blusser op indimellem er ubetydeligt. Så jeg kan skrive et stort TJEK! til den første. ♥

 

 • Jeg vil starte ud i januar med, at genoptræne min krop, så den kan komme i løbeform igen på sigt. Jeg savner at løbe, og jeg tror så småt, jeg er ved at være klar, til stille og rolig at begynde på genoptræning.
  Samme her! Jeg er kommet i god løbeform, og min genoptræning er gået helt fint. Jeg har fået løbet en del over sommeren, når det ikke var for varmt, og har også anskaffet mig handsker, pandebånd, leggings, strømper og bluse til at kunne løbe i vinteren også. Så TJEK! til den også! 

 

 • Jeg vil fortsætte min rene livsstil, og fortsat undgå alkohol. Jeg elsker ærlig talt, at være ædru, som for mig er en frihed. Jeg er klar i hovedet, jeg har overskud, er i form og er desuden velsignet med evnen til at kunne feste, danse og have det hylemorsomt til langt ud på natten uden promiller. Mere alkohol til jer andre, mere æblemost til mig!
  Tjek! Et år nærmest uden alkohol, og det er i den grad ikke noget jeg savner, så TJEK! og jeg fortsætter i 2019!

 

 • Jeg vil blive endnu bedre til, at behandle både min nære og fjerne omverden med respekt og venlighed, og i den forbindelse beherske et lidt pænere hverdagssprog. Da jeg stod i butik, havde jeg vænnet mig til, at tale pænt uden at bande og svovle, da vi, ganske enkelt, skulle tale ordentligt og venligt til kunderne. Det passede mig egentlig helt fint, så den regel indfører jeg igen.
  Ahhh, semi-tjek! Den med omverdenen og respekt er lykkedes rigtig fint, og jeg kan mærke på mig selv, at jeg i takt med det også er blevet meget mere glad og lykkelig selv… Men det med hverdagssprog er ikke helt godt. Jeg øver mig stadig, men det er altså indimellem sjovere at bande, for at understrege en pointe.

 

 • Jeg vil stå ved den jeg er, min tro og mine holdninger, og samtidig være åben, ærlig og nysgerrig. Og ikke mindst indrømme mine fejl (hvis der overhovedet er nogen 😉 )
  TJEK TJEK TJEK! Det er i høj grad lykkes mig i 2018, at finde mig selv, og turde stå ved den jeg er, med alt hvad det indebærer, så stort TJEK til den. Det er nok det, der har fyldt mest i 2018, så det har i høj grad været en succes!

 

 • Jeg vil blive en endnu bedre fotograf og jeg vil specielt blive en endnu bedre outdoor fotograf. Jeg vil i 2018 bruge mere tid på, og decideret planlægge, at tage ud på eventyr, med det formål at fotografere fantastiske landskaber og nattehimler.
  TJEK! Det kunne desværre også godt have været endnu mere, men jeg er sluppet afsted med en del gode billeder i 2018, som har dannet grundlag for fotobogen, og fotoprint, så jeg vil gerne vinge den af.

 

 • Jeg vil blive en bedre forfatter og skribent. Jeg vil blive ved med, at skrive, og holde bloggen ved lige med mine fortællinger. Desuden håber jeg på, at få taget hul på min bog, som jeg har haft i sinde i aaalt for lang tid.
  Semi-tjek. Jeg har fået taget fint hul på bloggen. Jeg skriver hele tiden. Ikke kun offentligt, men også privat. Dagbøger mv. for at få ord og følelser på formulering og skrift, så jeg har fået øvet mig, men bogen er stadig kun i idé-fasen, så den ligger og venter til 2019.

 

 • Jeg vil forsøge, at være lidt mere til stede i nuet og bruge tiden mere off-line. Det lyder ironisk, når man har en blog. Men det, jeg vil gøre, er, at sætte tid af til blog, til foto, til sociale medier, så jeg, i al den tid der er udenom, kan være uforpligtet og tilstede i det jeg er i, og ikke mindst være sammen med de mennesker jeg er sammen med, og ikke de 500 øvrige følgere og facebookvenner, man ellers står til rådighed for bag skærmen på de socialemedier.
  TJEK! Grunden til, at denne får en tjek er ikke fordi jeg har levet off-line hele året. Tværtimod. Jeg har faktisk til dels brugt de sociale medier mere end nogensinde. Men jeg har fundet balance i, at bruge de sociale medier OG være til stede, ved at benytte mig, af de ting, som gør de sociale medier hurtige og nemme at bruge, uden at skulle fordybe sig, eller forpligte sig af dem. Og så synes jeg jo også de er sjove og interessante at spekulere i. 

 

 

Super! Og så til nytårsforsætterne for 2019. Here goes!

 

 1. Stoppe med at ryge. Tjek!
 2. Tabe mig 10 kg… Næh!
 3. Holde op med at drikke alkohol! Tjek!
 4. Spise grøntsager! Tjek!

 

Det er tradition, at jeg lige tager de nemme først, bare for at føle, at jeg er kommet godt igang allerede. Det er positiv psykologi. 😛 Godt, here goes. Mine planer og forudsætninger for 2019 bliver som følger:

 

 • Skrive en bog. En hel bog, og gerne klar til udgivelse omkring julen 2019.
  Jeg har haft en idé til en bog i mange år nu, og jeg er nødt til at få den ud. Så den er på listen.

 

 • Begynde at sælge fotoprints.
  Jeg er allerede begyndt, at redigere mine landskabsbilleder, så de er klar til print, og jeg er rigtig godt tilfreds med resultaterne. Jeg er også ved at samle en fotobog, som jeg regner med at udgive, når den er færdig.

 

 • Finde ud af hvad jeg vil med min mediegrafikeruddannelse.
  Nu har jeg snart grundforløbet. Men hvor skal jeg udvikle mit nyopdagede potetiale de næste 3 år, for at opnå hvad jeg gerne vil? Og hvad er det helt konkret jeg gerne vil? Det skal jeg have afklaret i 2019.

 

 • Besøge Norges fjelde igen.
  … og gerne her i vinter, så jeg lige kan komme på et snowboard igen. Jeg lider afsavn til både Norge, fjeld, sne, snowboard og menneskerne, så det er også en plan.

 

 • Blive endnu bedre til at afbalancere mig selv.
  Det ved jeg faktisk ikke rigtigt, om man kan skrive sådan. Afbalancere sig selv… Anyways, nu har jeg fundet ud af, at jeg er on fire, når der er noget jeg brænder for. Men så er det vigtigt, at jeg slår koldt vand i blodet indimellem. Også selvom jeg ikke umiddelbart har lyst, eller finder det nødvendigt. Pauser er bare vigtige, uanset hvor glad man er for det man laver. Hold hovedet koldt og hjertet varmt.

 

 • Mere kærlighed.
  Jeg har planer om, at jeg vil være mere åben for at møde the guy. Jeg har altid mega travlt med hobbies og et ton af projekter igang. “Happiness is only real, when shared”. Derfor vil jeg være mere åben for, at finde en der vil med mig på eventyr, og har de samme interesser som mig (nogenlunde). Men også mere kærlighed i form af venner og familie. Jeg vil have endnu flere mindeværdige stunder med mine yndlingsmennesker.

 

 • Interviews på bloggen
  Apropos mennesker. Jeg har i 2018 mødt utrolig mange fantastiske mennesker. Det glemte jeg faktisk helt at nævne i mit tilbageblik. Eleverne i min klasse på mediegrafikerholdet, lærerne på Århus Tech, mine tidligere foto- og FTP kammerater, fantastiske mennesker i de grafiske virksomheder i Århus, mine egne familiemedlemmer, venner og veninder, som jeg gang på gang forundres over. Derfor vil jeg lave et afsnit på bloggen, som handler om interviews og mini-biografier, af helt “almindelige” mennesker, som ikke er så almindelige alligevel, men som har noget i bagagen og en masse på hjerte. Det lukker jeg op for snarest, så følg endelig med.

 

 • Mere blog!
  Jeg elsker at blogge! Jeg elsker at blogge, fordi jeg elsker at skrive, jeg elsker at anmelde, jeg elsker at være nysgerrig, kritisk og vurderende og jeg elsker at dele og have indflydelse. Og så har jeg altid en mening, en holdning og noget på hjerte, som jeg synes folk skal høre, tage med sig, eller fundere over. Derfor vil jeg gøre meget mere ud af min blog i 2019. Det betyder desværre også, at jeg nok er nød til at bruge midler, for at kunne holde den kørende og lægge helhjertet arbejde i den, og få det hele til at gå op i en højere enhed. Derfor kommer min blog fremover til at indeholde reklamer, men KUN for ting, som jeg vælger, og som jeg mener fortjener reklame, og jeg kan anbefale videre. Jeg laver allerede en del reklame gratis, så den eneste forskel er at det bliver betalt og annonceret fremover.

 

 • Nyt kamera
  Og ja, så kunne jeg virkelig godt tænke mig et nyt kamera. Jeg har alle dage været en Nikon-pige, men Sony har i høj grad fanget min opmærksomhed med deres mirrorless kameraer, som tager fantastiske billeder, og er perfekt til outdoorfotografi. De koster også lige en del, så jeg ved ikke lige om det er førsteprioritet, men den kommer da med på listen.

 

Så har jeg vist også allerede plottet en del punkter på det nye år, så jeg får nok at se til, men jeg glæder mig. Jeg er meget spændt på, hvad jeg finder på, og hvordan min fremtid former sig herfra. Der ligger endnu et punkt på listen, som endnu ikke er offentliggjort, som kommer til at fylde en stor del i det kommende år, men det får I meget mere at høre om, når det kommer på benene*. 😉 Jeg tror 2019 bliver et rigtig godt år!

 

*Og bare for, at komme nogen i forkøbet: Nej! Jeg er ikke gravid! Det er ikke børn jeg snakker om her! 😛

Holst

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit nytår!