På vej mod fotoudstilling

Review: Fjällräven rygsæk

 

Nu er det efterhånden ved at være 5-6 måneder siden jeg købte min Fjällräven rygsæk efter flere måneders overvejelse, og jeg er ganske godt tilfreds. Nu skal jeg fortælle jer, hvorfor jeg valgte den.

Først og fremmest skulle jeg starte ny uddannelse og havde brug for en rygsæk til mine ting. Jeg har på fotostudiet bare brugt min skuldertaske fra Adax, en firkantet lædershopper med to stropper, som lige nøjagtigt kunne indeholde en mappe, penalhus og… Ja, det var cirka det. Hvis jeg proppede ret meget andet i den, ville jeg ikke kunne lukke den.

Derudover har jeg i evigheder manglet en dagsrygsæk til diverse ture, men har ikke kunne beslutte mig for hvilken en jeg skulle købe. Og som jeg nævnte i tidligere indlæg, så er det vigtigt for mig, at vide, at jeg kommer til at blive glad for dette køb resten af livet. Eller i det mindste gøre et forsøg.

Så, jeg startede ikke første skoledag med en ny rygsæk, men med en lille Haglöf, jeg havde fået fra mit tidligere arbejde. Efter et par måneders skolegang blev jeg dog endelig enig med mig selv om, at det skulle være denne Greenland Top fra Fjällräven.

Når man taler god investering, er det min erfaring, at Fjällräven, helt klart er værd, at tage med i overvejelserne helt fra start. Både min Fjällräven strik, og mine KEB bukser, ser nærmest helt nye ud – og de har været på fjeldtur. Flere gange.

Samtidig, vil jeg jo unægteligt, også gerne have, at den ser godt ud. Den smagsmæssige kvalitet, kan jeg ikke komme udenom, er vigtig. Derfor granskede jeg nettet i flere dage. Jeg synes den retrostil Fjällräven kører pt, med deres klassiske rygsække fra 70’erne, er super cool! Der er altså noget over retro. Det fremstår, på så mange måder, mere autentisk og ægte på en måde, og har som regel et mere æstetisk design.

Denne rygsæk hedder Greenland Top, og er en størrelse L med en kapacitet på 28-30 liter. Farven er den der hedder Frost Green, og lige præcis farven har jeg haft bøvl med. Farveægtheden på billederne er ikke helt identisk med egentlige produkt. Jeg startede med at bestille en gul, som fremstod mere i den der retro sennepsgule farve, men da jeg fik den hjem var den gul, som i GUL! Den var påskekylling-gul! Meh… Den hed godt nok Dandelion, så jeg burde nok have regnet det ud, men i og med billedet var sådan lækker-retro-agtigt, forventede jeg netop det. Denne her frostgrønne, fremstod oprindeligt på billedet som en petroleumsfarve. Faktisk langt fra denne her støvede mint farve. Til gengæld er jeg blevet ret glad for den alligevel. Jeg synes det er en lækker farve, og så er den ikke så typisk (jeg var ekstrem tæt på at vælge sort… igen, igen, igen).

Jeg er super glad for tasken. Den er robust, den har plads til bærbar og med beskyttet bund. Der er ikke mange rum, men rigeligt med plads, så det er rart. Den sidder godt på ryggen, og har gode støttende skulderstropper. Jeg skulle lige vænne mig til, at rygsækken lukkes med metalkroge, som i gamle dage, fremfor spænder. Det vil sige metalkrogene hægtes på stropperne med en krog, fremfor at man bare klikker spænderne sammen. Det kan godt være lidt bøvlet, hvis man er på farten, men man vænner sig hurtigt til det. Den har i øvrigt også snelås, og er lavet vandafvisende G1000 stof, så den er i høj grad beskyttet mod vind og vejr. Man skal dog huske at vokse stoffet indimellem for at opretholde det vandafvisende (apropos vedligehold).

Det eneste jeg indimellem mangler på tasken er hoftespænder. Det er ikke meningen, at det skal være nødvendigt med hoftespænder til så “lille” en taske, når det bare er en dagsrygsæk. Men når man har et grafisk tegnebræt, en bærbar computer, et par skitsebøger, en notesbog, og opladere mv. og så oveni købet slæber soya vanilje mælk med til kaffen, og indimellem har lånt nogle kæmpe designbøger med hjem fra skolen… Så bliver den taske altså alligevel tung!

Tasken fremstår efter et halvt års tid (og til tider tungt meget indhold) fortsat som ny. Jeg skal snart have den vokset lidt, for at holde den vandafvisende. Særligt i toppen af tasken, som godt kan samle lidt vand i folderne hvis det regner, men den har holdt hvad der blev lovet om vandafvisende. Jeg er stadig rigtig glad for både tasken og farven. Jeg regner ikke med at skulle udskifte dagsrygsæk lige foreløbig, og derfor er de 900-1200 kroner som tasken koster, rigtig godt givet ud.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På vej mod fotoudstilling