Review: Fjällräven rygsæk

Byture uden alkohol

Nu er det ikke så længe siden jeg langt om længe havde en god gammeldags bytur, med alt hvad det indebærer – undtagen alkohol. Hvordan er det og hvordan gør man egentlig? Det skal jeg fortælle jer. 

Jeg er efterhånden ved at være vant til ikke at drikke alkohol, men det har taget lidt tid at vænne sig til. Når man ikke drikker, har man nemlig ingen undskyldning for at te sig tosset og lægge barriererne ned. Derfor må man leve med sig selv, præcis som man er – og det er en af de ting, jeg er kommet til at elske.

Hvis jeg vil snakke med nye mennesker, så er jeg nødt til at finde selvtilliden til det i den person jeg er. Hvis jeg vil danse, så må jeg finde selvtilliden og glæden til det i den person jeg er – eller gerne vil være. Det kræver en masse mod, og det er voldsomt grænseoverskridende til at starte med. Det er at leve uden for comfortzonen hele tiden – men man bliver virkelig sej af det. Man bliver nærmest uovervindelig, når man ikke er afhængig af alkohol for at turde gøre ting. Noget så simpelt som at danse eller grine højlydt. Man bliver meget mere autentisk, da man lærer at deale med sig selv præcis som man er, og give efter får hvad man har lyst til uden at tænke over, om det nu er passende, og hvad folk mon tænker. Den bedste følelse det medfører er følelsen af frihed – ikke falsk frihed, men oprigtig frihed. Falsk frihed, er når alkohol bilder én ind, at man kan klare hvad som helst, og så kryber sammen over det dagen efter, når man bliver ædru. Ægte frihed er når man i pinlig ædru tilstand danser amok på dansegulvet fordi man har det sjovt, eller fortæller en fyr, at man er vild med ham, og kan stå ved hver ting man gør eller siger – og opdager, at man overlever det. Det bliver man ret sej af.

Men, det kræver mod at nå dertil. Det kræver sgu mod, at være ædru og danse på et dansegulv, hvor der knap nok er nogen mennesker. Det kræver, at man giver slip, og glemmer alle mennesker omkring en – at man er ligeglad, så længe man har det sjovt. Det er jo i bund og grund derfor man er i byen – eller det er i hvert fald derfor jeg er i byen, for at have det sjovt.

Og dagen efter byturen er man lidt småtræt, fordi man kom sent i seng, men man har trods alt sovet og fået hvilet, da kroppen ikke skulle bruge energi og kræfter på at afgifte kroppen, hvilket betyder, at man faktisk har hele dagen til rådighed. Jeg sover som regel til omkring klokken 09.00-10.00, så spiser jeg morgenmad i sengen og så finder jeg på et eller andet sjovt at lave, så jeg føler jeg har fået noget ud af dagen. På den måde er der hurtigt plads til mange flere spændende ting i en weekend.

Forrige weekend var min veninde og jeg i byen. Vi havde købt ind, så vi kunne lave mad sammen. Man mangler ofte det der nu-laver-jeg-mad-og-hygger-mig-glas rødvin, så vi købte en alkoholfri rødvin. Den var ikke god. Den smagte faktisk af gæret saftevand. Men så er toppen af poppen er et glas kold Coca Cola med en skive citron og isterninger! Jeg behøver ikke mere end det, så er jeg lykkelig! Vi lavede også alkoholfri Strawberry Daiquiries, og så drak vi ellers danskvand med citron og dullede os op på bedste tøsemanér med Joey Moe, Shakira, 3oh3 (okay, knap så tøset, men Don’t Trust Me er det fedeste nummer! “T-t-tell your boyfriend, if he says he got beef, that I am vegetarian, and I ain’t fucking scared of him!”).

Der er den ting ved, at være ædru, når man er i byen, at man lægger mærke til ting. F.eks. når folk flabet smider skodder på fortorvet lige ved siden af et askebæger. Grrrr! Seriøst? Eller ikke opdager, at de jokker en hæl ned over fødderne på dig, eller ikke hjælper deres kamerat, som lige har taget et hovedspring ned på dansegulvet og flækket hagen! Men samtidig lægger man også mærke til hvor sjove folk er, og hvor glade de er. Jeg bliver smittet af glade, kærlige fulde mennesker. De er ofte ret søde. Også mænd, som er alt for fulde og prøver at sende sexy eyes, men samtidig kigger på dig, som om de er lidt usikre på, om du faktisk eksisterer eller om deres manglende fokus skyldes at de hallucinerer, så “du har virkelig smukke øjne” måske nærmere burde have heddet “hvordan er det egentlig at have fire øjne??”

Det er virkelig en misforståelse, hvis man tror at alkohol og byture skal hænge sammen. Jeg har da længe troet, at jeg ville blive udstødt af det danske samfund, hvis jeg holdt op med at drikke alkohol. Det mener jeg dybt seriøst. Folk dømmer dig lynhurtigt for at være kedelig, eller tror der er noget galt med dig. Riiiight, kedelig – for det er jo alkohol der definerer dig som person, så hvis ikke du drikker, kan du ikke være sjov! Oh, really? Jeg kan sagtens danse på bordene selvom jeg ikke har drukket, og fordi jeg ikke har drukket, kan jeg faktisk holde balancen nok til ikke at falde ned fra bordene også (hvilket er sket – flere gange! Og har kostet en tur på skadestuen!). Desuden bliver man straffet lidt hårdt rent økonomisk, for at vælge vandvognen, for man bliver som alle andre tørstig når man er i byen, og desuden er det ret vigtigt at have et eller andet at drikke, for at kunne være med i selskabet. Men sodavand og alkoholfri drinks bliver hurtigt meget dyrere end alkohol. Jeg giver måske 20-25 kroner for 25 cl. cola, hvor en 50 cl. fadøl koster 20-30 kroner. Vi var på en bar, hvor en alkoholfri mojito kostede fuldstændig det samme som en mojito med alkohol. Det vil sige 90 kroner!!! 90 kroner for et glas med danskvand med mynte, lime og lidt sukker! Det kan jeg jo lave 10.000 glas alkoholfri mojito for! (Ah, okay! Plus-minus! 😛 ) Så, det skal man lige være forberedt på. Det er uretfærdigt, men sådan er det bare. Efterspørgslen ligger ikke i de alkoholfri drinks.

Jeg har ikke noget imod alkohol. Jeg kan også godt lide, at drikke lidt engang imellem. Men det er faktisk federe, at være høj uden at være påvirket, og det er super fedt, at nå til det punkt, hvor man tør at give fuldstændig slip, uden at det er alkohol der er skyld i det. Det booster selvtilliden mere end noget andet. Det er en måde, at stå ved sig selv, og jeg er slet ikke færdig med at teste grænserne for, hvad jeg er i stand til at klare uden alkohol – og så elsker jeg i øvrigt at gå i byen, så der kommer forhåbentlig flere ædru fulde-oplevelser fremover. 😀  Wuup wuup!

Holst

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Review: Fjällräven rygsæk