Min første fotoudstilling // My first photo-exhibition!

Tuning in on… Madrugada (live)

Follow my blog with Bloglovin

English below.

Oh my… Jeg ved ikke hvad jeg havde forventet. Men dette var uanset langt over. Madrugada gav alt de havde på Train i Århus søndag aften.

For et stykke tid siden, gav jeg min mor et hjemmelavet gavekort med en hjemmelavet billet til en koncert med Sivert Høyem eller Marugada, hvornår vi end havde mulighed for det. I havde lyttet meget til Madrugadas nummer Majesty, imens jeg boede i Norge, og i mellemtiden havde min mor (og far) lyttet til det samme nummer hjemme i Danmark. Min mor introducerede mig også til nummeret Sleepwalking Man med Sivert Høyem. På det tidspunkt havde vi ikke fattet, at Sivert også var forsangeren i bandet Madrugada… Hvilket på nuværende tidspunkt virker fjollet, eftersom at han har en meget karakteristisk vokal, men anyways!

Jeg skulle faktisk have hørt Sivert Høyem spille live på Gaustatoppen, som er et bjerg i byen Rjukan i Norge, ikke langt fra hvor jeg boede, da han for nogle år siden spillede til et bjergløb, men uheldigvis var vejret for dårligt, og hele arrangementet blev flyttet til en senere weekend, hvor jeg, selvfølgelig, blev nødt til at arbejde! Hammer ærgerligt! Det ville have været en helt fantastisk oplevelse!

Men nu fik vi chancen i Danmark, så vi greb den. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg faktisk ikke har fået lyttet så meget til Marugada. Jeg har mest lyttet til Sivert Høyem og jeg har et af hans albums på CD, men wow hvor var det en vild oplevelse!Derer så meget kraft i deres musik , og de er helt fantastiske musikere allesammen. De var meget fokuserede på musikken og tog deres musik meget serøst, hvilket afspejlede sig i deres performance. Lige i begyndelsen af koncerten blev jeg lidt nervøs for dårlig lyd, da jeg næsten ikke kunne høre ordene Sivert sang, men det gik hurtigt over og resten af koncerten var intet mindre end helt perfekt. Jeg var som tryllebundet det meste af tiden, og fuldstændig indlevet i musikken og sangene, lyttede nøje til det hele og iagttog det utrolig flotte sceneshow. Det var næsten som halv koncert, halvt teater.

Bandet startede præcis klokken 20.00 som planlagt, koncerten sluttede omkring 22.30, hvor de spillede nærmest non-stop. Da koncerten sluttede stod hele bandet stille og iagttog publikum, som om de prøvede at tage det hele ind i et forsøg på at huske hvert enkelt ansigt og fastfryse den aften det øjeblik. En helt fantastisk måde at imødekomme og faktisk se publikum, og jeg følte mig næsten stolt over at være en del af det. Jeg elsker når artister tager deres musik og hele oplevelsen af det alvorligt, og dette var helt utrolig gennemført hele vejen igennem. WAUW!

Det bliver forhåbentlig ikke sidste gang jeg får chancen for at opleve Madrugada – og hvis de tilfældigvis skulle spille på toppen af et bjerg! Ja tak!

Yndlingsnumre hidtil:

Hands up – I Love You

This Old House

Quite Emotional

Majesty

 

Lidt info:

Madrugada er et norsk rockband, som blev dannet i Stokmarknes i 1993. De splittede i 2008 efter at have udgivet albummet Madrugada. Det var først i juni 2018 at Sivert Høyem, Frode Jacobsen og Jon Lauvland Pettersen annoncerede, at bandet ville genopstå og tage på turné i 2019.

 

Billeder fra koncerten nederst på siden. 🙂

Oh my… I do not know, what I had been expecting. But this was far beyond that. Madrugada gave everything they had on the venue Train in Aarhus Sunday night.

A while ago I gave my mom a homemade gift certificate, which was a homemade ticket to a concert with Sivert Høyem or Madrugada, whenever we got the chance to go. I had been listening a lot to Marugadas track Majesty, while staying in Norway, and meanwhile my mom (and dad) had been listening to the same track at home in Denmark. Also, my mom introduced me to the number Sleepwalking Man with Sivert Høyem. At that time we did not get the connection, that Sivert was the leadsinger in the band Madrugada… Which seems silly now, since he have a very characteristic vocal, but anyway!

I was actually supposed to have heard Sivert Høyem play on the top of the mountain Gaustatoppen in Rjukan in Norway a couple of years ago, when he was playing to this mountainwalk, but unfortunately the weather was too bad, so the whole arrangement was moved to another weekend, where I, of course, had to work! Such a shame! It would have been an amazing experience!

But, now we got the chance to go here in Denmark, so we took it! I will be honest, and say, that I have actually not been listening so much to Marugada. I have mostly heard Sivert Høyem and also have one of his albums, but wow this was a crazy experience. So much power in their music, and such great musicians all of them. They were extremely focused and took their music, very seriously, which affected the performance as well. Just in the beginning of the concert, I was worried, that the sound might be a bit bad, because I had some trouble hearing the words Sivert sang, but it went away quickly, and the rest of the concert was just flawless. I was like spellbound most of the time, just living in the music, and listening closely to it all, and none the least the amazing stageshow and performance. It was almost half concert, half theater.

The band started exactly at 20.00 as promised, and the concert ended at about 22.30, where they played almost non-stop. When the concert ended everyone in the band stood still, and just looked at everyone in the audience, like they were taking it all in, and trying to remember every face from the evening. It was such a great way of greeting the audience, and I felt almost proud of being a part of it. I love when artists take their music, and the whole experience serious, and this was splendid all the way through. WOW!

It will hopefully not be the last time I get the chance to go to a concert with Madrugada – and oh boy, if they were to play on top of a mountain!!! Yes please!

My favorite songs so far:

Hands up – I Love You

This Old House

Quite Emotional

Majesty

 

A little info about Madrugada:

Madrugada is a norwegian band, which startet in Stokmarknes in 1993. They split in 2008 after releasing the album Madrugada. It was only in juni 2018, that Sivert Høyem, Frode Jacobsen and Jon Lavland Pettersen announced, that they would reunite the band, and go on tour in 2019.

Holst

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min første fotoudstilling // My first photo-exhibition!