Hjemmelavet zerowaste wrappingpapir med bivoks // DIY zerowaste wrapping paper with beeswax

Sofa-sessions og… The Act (HBO) // Coachcorner and… The Act (HBO).

English below.

Jeg har egentlig forsøgt at tage en lille pause fra at se for mange serier og film på det seneste, da jeg har ret mange ting om ørene, som jeg skal og vil bruge min tid på. Men denne serie har dog alligevel fanget min fulde opmærksomhed. Den er både mega uhyggelig og fantastisk!

The Act er baseret på en sand historie, hvilket bare gør den mere uhyggelig, om Dee Dee Blachard og hendes datter Gypsy Rose Blanchard. Dee Dee lider af sygdommen Munchausen Syndrome By Proxy, hvilket vil sige at hun er afhængig af at fake sygdom og lidelse udelukkende for at få opmærksomhed og omsorg. Da det er By Proxy betyder det, at hun bruger en anden som offer for lidelserne for at få opmærksomhed, i dette tilfælde, hendes datter Gypsy, som er vokset op i troen om at hun er meget syg med cancer, når hun i virkeligheden ikke fejler det mindste.

Der er også en dokumentar om hændelsen, som jeg endnu ikke har set, da jeg tænker at se serien færdig først. Jeg kan egentlig godt lide at se fiktionen/dramatiseringen først og så følge op på det med den med fakta. Hvis jeg altså tør. Det er virkelig uhyggeligt, og ret sørgeligt at tænke på de stakkels liv der er involveret. Men serien er rigtig god. Det er fænomenalt skuespil fra stort set alle medvirkende., men særligt fra hovedpersonerne Patricia Arquette som den uhyggelige mor, og Joey King, som stakkels Gypsy Rose.

Jeg vil ikke sige for meget om serien, andet end at jeg i den grad kan anbefale den. Selvom den er uhyggelig og indimellem i så høj grad, at det er væmmeligt, er det stadig et glimrende eksempel på, hvad Munchausen Syndrome By Proxy er, og hvad det er folk faktisk lider af og hvordan det kommer til udtryk. Så, hvis du har HBO, er det klart en serie som er værd at se.

 

 

English.

I have tried taking a break from watching to many series and movies lately, since I have so much other stuff I want to spend time on. But however, this series has caught my full attension. It is both creepy, and splendid!

The Act is based in a true story, which makes it so much more creepy, about Dee Dee Blanchard and her daughter Gypsy Rose Blanchard. Dee Dee suffers from the condition Munchausen Syndrome By Proxy, which means she is addicted to fake illness and suffering only to get attention. Since it is By Proxy, it means she uses another to get the attention, in this case, her daughter Gypsy, who grew up believing she was extremely sick with cancer, when she was really not sick at all.

There is a documentary about the incident as well, which I have not seen yet, but I have decided to wait till I have watched the series to the end. I like first seeing the fiction, and then follow up by the actual event. If I dare. It is really creepy, and also rather sad to think of their poor lives. But the series itself is really good. It is exceptional acting from everyone in it, but especially the main characters Patricia Arquette as the creepy mother, and Joey King, as poor Gypsy Rose.

I will not say too much about the series, other than I can highly recommend it. Even though it is creepy, and sometimes so much, that it is disgusting, it still gives a glimpse of, what Munchausen Syndrome By Proxy is, and that some people actually suffer from this, and how. So if you have HBO, this is definitely worth a watch.

Holst

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet zerowaste wrappingpapir med bivoks // DIY zerowaste wrapping paper with beeswax