Min klimaplan for 2019 // My climate plan for 2019

Hjemmelavede kaffefiltre, madposer og klude fra et enkelt gardin // Homemade coffee-filters, foodbags and cloths from one single curtain

zero waste foodbags, homemade coffee filters, zero waste madposer, hjemmelavede kaffe filtre

English below every section.

Jeg har allerede udskiftet engangs mad-indpakning med langtidsholdbare bivoks-wrappings, som fungerer VIRKELIG godt! Jeg er faktisk meget positivt overrasket over det, og siden jeg lavede dem, har jeg ikke brugt et eneste stykke sølvpapir, plastikfilm eller nogen form for waste-wrapping (lad os bare kalde det det, selvom det er mit eget hjemmelavede ord: waste-wrapping.)

Siden da har jeg taget det næste skridt. Jeg havde brug for nogle madposer til at transportere mine emballagefri indkøb, så det var det første på listen. Jeg havde et stort stykke stof fra et bomuldsgardin, som jeg vaskede og så syede jeg nogle små poser ud af det. Siden jeg havde ret meget stof, var der rigeligt til også at lave et par køkkenklude til mad og så ville jeg gerne prøve et par hjemmelavede kaffefiltre til min lille ikke-elektriske kaffebrygger. Og jeg har stadig masser af stof tilbage, så jeg kan lave meget mere af det.

 

I have already swapped out single-use foodwrapping paper with longlasting beeswax wrapping, which works REALLY well. I am actually positively surpriced with it, and ever since I made them, I have not used a singel piece of tinfoil, plasticfilm, or any other kind of waste-wrapping (let’s just call it that, even though it is my own homemade word: waste-wrapping).

Now I have taken the next step. I needed foodbags to transport my packingfree purchases, so that was first on the list. I had this huge piece of fabric from a cottoncurtain, which I washed and then sewed some small bags out of. Since I had quite a lot of fabric, there was plenty for me also to make a couple of kitchencloths to use for food and then I needed to try out some homemade coffeefilters for my tiny little non-electric coffeemaker. I still have plenty of fabric left, so I can make a lot more of this.

 

 

zero waste madposer, zero waste foodbags

 

Madposerne:

Madposerne lavede jeg, ganske enkelt, ved at folde stoffet i den bredde jeg ønskede poserne i, sy ned langs kanten, som et rør og klippe røret af det store stykke stof. Derefter klippede jeg røret i forskellige størrelser og syede dem sammen i den ene ende som bund og syede “rør” til bindebånd på hver side af posens åbning. Jeg brugte noget natur sejlgarn jeg havde liggende i forvejen, hæftede en sikkerhedsnål på enden, og trak det igennem rørene. Jeg trak det igennem to gange pr. pose, så det eneste jeg skulle gøre for at lukke posen, ville være at trække i hver ende af sejlgarnet. Til slut bandt jeg en klude på hver ende. Det var ret nemt, og det fungerer virkelig godt. Jeg har prøvet at demonstrere det på illustrationen her, samt billederne herunder, men jeg havde svært ved både, at holde kameraet og skubbe snoren igennem, da jeg skulle bruge begge mine hænder, så det er blevet en lidt mærkelig billedeguide. 😄

 

The foodbags:

The foodbags I simply made by sewing a tube from the fabric, cut it in different sizes and sew them in the end. Then I sewed some tubes out of the top of the bag to add some ties. I used some natural twine I had to pull through the tubes with a safety pin. I pulled it through twice, so I could just pull in each side of the twine to make the bag sealed. In the end I tired a knob on each end of the twine. It was pretty easy, and it works really well. I have tried to demonstrate it with the illustration above followed by the pictures here below, but I had a hard time both holding the camera, and pull the twine through, since I needed both hands for it, so the picture guide is a bit odd. 😄

 

 

zero waste madposer, zero waste foodbags zero waste madposer, zero waste foodbags zero waste madposer, zero waste foodbags zero waste madposer, zero waste foodbags zero waste madposer, zero waste foodbags

Kaffefilter:

Dette stof er meget blødt og let vævet, så det er næsten som om det er lavet til kaffefiltre. Det eneste jeg gjorde var faktisk bare, at tage et almindeligt papirkaffefilter og tilpasse det til min lille kaffetragt. Derefter foldede jeg stoffet så det passede i bredden med papirfilteret for at undgå spild. Så klippede jeg ellers bare 1/4 cirkel efter filteret, hvilket faktisk var 1/2 cirkel, så jeg kun skulle sy den ene side for at undgå flere syninger end nødvendigt. Det vil gøre det lettere, at rengøre filteret og fjerne kaffegrums. Som du kan se på billederne, blev den første jeg lavede (hvilket jeg også valgte at fotografere og lægge på bloggen), ikke særlig pæn OVERHOVEDET. Men jeg kan sige dig, at de virker! Kaffen løber igennem som den skal og jeg kan endda kontrollere det lidt, hvis jeg vil have kaffen mere mørk. Det kræver lige lidt øvelse, så man skal lige lege lidt med det.

 

Coffeefilter:

This fabric is very soft and lightly woven, so it is as if it was made for coffefilters. All I did was to take a regular paper coffeefilter and make it fit to my little coffee funnel. Then I folded de fabric double, and cut 1/4 of a circle, which was actually a 1/2 circle, so I only had to sew one side, and avoided getting more stitches that necessary, which will make it easier to clean. As you can see on the pictures, the first one, which I photographed, and chose to put out here, did not get very pretty AT ALL. But I can tell you, they are working. Coffee is running through as it is supposed to, and I can even control it a bit, if I want my coffee more dark. It takes a little practise at first, so you have to nerd it a little to get it working.

zero waste madposer, zero waste foodbags

hjemmelavet kaffefilter, homemade coffee filters hjemmelavet kaffefilter, homemade coffee filters hjemmelavet kaffefilter, homemade coffee filters hjemmelavet kaffefilter, homemade coffee filters hjemmelavet kaffefilter, homemade coffee filters hjemmelavet kaffefilter, homemade coffee filters hjemmelavet kaffefilter, homemade coffee filters hjemmelavet kaffefilter, homemade coffee filters hjemmelavet kaffefilter, homemade coffee filters hjemmelavet kaffefilter, homemade coffee filters hjemmelavet kaffefilter, homemade coffee filters hjemmelavet kaffefilter, homemade coffee filters

Køkkenklude:

Til slut klippede jeg bare nogle stykker ud af stoffet, som jeg vil bruge til køkkenklude/viskestykker, kun til mad. F.eks. som når jeg laver havremælk eller til at pakke om brød eller lignende. Jeg bryder mig ikke rigtigt om at bruge de samme viskestykker til mad, som vi bruger til at vaske op. Særligt er dette stof rigtig godt til at lave havremælk, da det har en fin evne til at mælken kan løbe igennem.

Kitchencloths:

Finally I just cut some pieces out of the fabric to use as kitchencloths/towels for food only. Like when I need to make oat milk or just wrap around some bread or so. I do not like to use the same kitchen towels we use to clean dishes, so this fabric is just fine. Especially for the oat milk, since it has the ability to let the milk run through.

hjemmelavet kaffefilter, homemade coffee filters

 

Holst

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min klimaplan for 2019 // My climate plan for 2019