Hjemmelavet havremælk uden spild // Homemade zero waste oat milk 🌾

To uger i det nye hus // Two weeks in the new house 🏡

 

home, window, stories by holst, hjem, vindue

English below.

Nu er der gået to uger i det “nye” hus I midten af dette smukke natur paradis. Dette er helt klart en af de bedste beslutninger jeg har truffet for mig selv de seneste år!

Ikke at jeg havde det miserabelt i byen dog. Slet ikke. Jeg boede sammen med nogle af de bedste roomies man kunne tænke sig i en ret skøn lejlighed og i et af de bedste kvarterer i Århus. Trøjborg, med sin 1970’er retro stemning og dens lokale følelse. Som om det faktisk er en separeret lille by for sig selv, men faktisk er ret tæt på Århus centrum. Men, selvom jeg boede tæt på både skov og strand, var det stadig byen. Masser af mennesker alle steder og ikke mindst aaaaalt for meget trafik, støj, travlhed og forurening for min del.

Det forstyrrede ganske enkelt min indre ro. Og er der en ting jeg har fundet meget vigtigt i løbet af årene er det faktisk lige præcis at opretholde min indre ro. Jeg har en meget levende indre verden og der er nærmest aldrig stille, så hvis verden udenfor bliver en anelse for larmende og vild, brænder jeg ganske enkelt ud af alt for meget stimuli. Det er præcist det der skete denne gang også. Men here, i det lille træhus i midten af naturen imellem træer, vinden og fugle føler jeg mig hjemme.

Det har lige taget mig lidt tid at komme tilrette. Naturligvis gør det det, når man befinder sig et helt nyt sted og mangler en del møbler og ting. Jeg mangler stadig en del af mine møbler og så er der lige et par ting omkring huset jeg skal have fikset. Og selvfølgelig er jeg kommet på et hav af idéer og kreative projekter både angående huset og haven. Jeg glæder mig virkelig til at komme igang med det, og jeg glæder mig også til at dele de små transformationer med jer. Det er altid spændende.

En anden ting jeg har besluttet mig for er, at forsøge at leve så simpelt og bæredygtigt som overhovedet muligt. At nøjes med at have de ting jeg har brug for og holde det så grønt og miljøvenligt som muligt. I vil virkelig gerne være en af dem der gør alt hvad de kan for at redde planeten fra miljøkatastrofe. Jeg vil enormt gerne kunne se tilbage og sige, at jeg gjorde alt hvad jeg kunne. Hellere gøre lidt for meget godt, end at gøre for lidt. Det skader i hvert fald ikke. Så jeg skal virkelig blive ved! Men jeg vil også leve et godt liv, så jeg vil finde en måde at lave nogle gode kompromiser og vælge luksus med nøje omhu, så det ikke tager overhånd. Indtil videre har jeg ikke købt én enkel ny ting til huset. Med andre ord, har jeg ikke brugt nogen ressourcer. Jeg har lånt nogle ting, så har jeg fået nogle ting af venner, som de alligevel skulle af med, jeg har shoppet genbrugsting, nogle ting har jeg selv lavet og ellers har jeg egentlig bare brugt hvad jeg allerede ejer. Og jeg er meget tilfreds med det hele. I føler ikke jeg går glip af noget. Jeg kan godt lide ting af kvalitet med historier og sjæl, mere end helt nye ting alligevel. Hvis det skal købes spritnyt skal der fandme (undskyld mit fransk) være det værd, og det er det ikke så ofte.

Huset er stadig en smule tomt, men jeg begynder at føle mig mere og mere hjemme og komfortabel her, og det bliver kun bedre jo mere jeg får gjort rundt omkring i huset – og nu hvor jeg har anskaffet en seng, hjælper det i den grad! Jeg er også begyndt at nørkle lidt i haven. Jeg har fundet et godt sted til en bålplads – som højst sandsynligt bliver et bålfad. Jeg har også et træ , som er en smule scary, da det har gamle ødelagte gynger og reb hængende. Jeg skal også gøre noget med det. Det er jeg simpelthen nød til!

Ellers har jeg brugt den smule grøntsager og urter jeg fandt i haven, hvilket var lige i tide før vinteren slår ind. Jeg har også en del brændenælder, som jeg også vil prøve at bruge fornuftigt nu de er der.

Det var vist lige det i denne omgang af denne log. Der kommer snart flere nyheder om livet i det lille træhus på landet! Vi snakkes snart! 😘

 

sofa, stue, hynder, plante, monstera, efui, couch, livingroom, pillows, plant, stories by holst blanket, woolen blanket, wool, plant, wicker chair, chair, livingroom, window, tæppe, uldtæppe, uld, planter, fletstol, stol, stue, vindue, stories by holst empty livingroom, carpet, tom stue, persisk tæppe, window, vindue, hanging plant, hængeplante, stories by holst plantedekoration, plantvdecoration, basket, kurv, lampe, lamp, wooden floor, trægulv, livingroom, stue, stories by holst vindue, window, udsigt, view, kitchen window, køkkenvindue pantry, jars, dried herbs, zero waste kitchen, virtualierum, madkammer, krukker, glaskrukker, tørrede urter, zero waste køkken, stories by holst drying clothes, tørretøj, tøjsnor, bryggers bed, double bed, bedroom, boho decor, seng, dobbelt seng, soveværelse, boho indretning, stories by holstcloset, wardrobe, clothes rack, skab, garderobe, tøjstang boxes, shelf, kasser, papkasser, reol, tøj, clothes, backpack, rygsæk, stories by holst window, view, nature, plant, clock, vindue, udsigt, natur, plante, vækkeur, stories by holstkrukke, pyntegræskar, dekoration, trappe, stairs, jar, decorative pumpkin, decoration, stories by holst rose, drops, raindrops, dråber, regndråber, rosebud, rosenknop have, efterår, kurv, rive, hasselnødder, garden, fall, autumn, basket, hazelnuts, stories by holst basket, hazelnuts, kurv, hasselnødder, stories by holst garden, leafs, tree, have, løvfald, træ, stories by holstforest floor, rubber boots, skovbund, gummistøvler, stories by holst brændenælde, burning nettle, nettle house, wooden house, flowers, garden, hus, træhus, blomster, have, stories by holst haveskur, håndskubber, garden shed, hand push grass cutter, stories by holst sunbeams, garden, wooden house, solstråler, have, træhus, stories by holst

It has been two weeks in the “new” house in the middle of this wonderful nature paradise. This is by far one of the best decisions I have made for myself in years.

I was not miserable in the city though. Not at all. I lived together with some of the best roomies you could wish for, in a rather wonderful apartment and in one of the best neighborhoods in Aarhus. Trøjborg, with its retro 1970’ies vibes and its local feeling. As if it is a small town to itself, but actually rather close to the center of Aarhus. But, even though I lived close to both the forrest and the beach, it was still the city. Plenty of people everywhere and not at least waaaay to much traffic, noise, rush and pollution for my part.

It was simply disturbing my inner peace. And what I have found to be very important to me over the years is in fact my inner peace. I have a very vivid inner world, and there is almost never quiet, so if the outside world gets too noisy and crazy, I simply burn out of too much stimuli. This is exactly what happened this time as well. But here, in this wooden house in the middle of nature amongst trees, the wind and birds, I feel home.

It has taken me a while to get settled. Naturally, it does when you are in a new place, and you need to place all your furniture and stuff. I am still missing some of my furniture, and then there is one or two things, that needs to be done around the house. And of course I have come up with tons of ideas and projects to really get creative around both the house and the garden. I am really looking forward to it all, and to show you my tiny transformations. It it always exciting.

Another thing, I have decided, is to try and live as simple and as sustainable as possible. To have only the things I really need, and keep it as green and eco-friendly as possible. I really want to be one of those people, who do everything they can to help save this planet from environmental disaster. I want to look back, and say, that I did everything I could. Better do too much good, than do too little. It definitely cannot make it worse! So I really need to keep it up. But I also want to live a good life, so I will find a way to compromise and choose my luxury with best of care, so it does not get too much. So far I have not bought one single new thing for the house. In other words, I have not used any ressources. I have borrowed some stuff, I have gotten some from friends who did not need it anymore, I have shopped some secondhand stuff, some things I have made myself and otherwise I have pretty much just used, what I already own. And I am very pleased with it all. I do not feel I miss out on anything. I like things with quality, stories and soul, rather than new stuff anyway. If it has to be bought from brand new, it has to be God danm worth it (excuse my French), and it rarely is.

The house is still a little empty, but I am beginning to feel more and more at home and comfortable here, and it gets better and better the more I get done around here – and now I also have a bed, which helps a lot! I have also started doing a bit in the garden. I have found a good spot for a bonfire – which is probably going to be a brazier. I also have a tree, which is a little bit spooky, since it has old broken swings and strings hanging from it. I am also going to do something with that. I need to!

Otherwise I have been using the bit of vegetables and herbs I found in the garden, which was just about time before the winter hits. I have a lot of nettles, which I am also planing on using.

That was about it for this countrylife-log. I’ll let you know more of the life here in the wooden house in the countryside of Denmark. Talk to you soon! 😘

Holst

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet havremælk uden spild // Homemade zero waste oat milk 🌾