Pleje af træ redskaber // Care of wooden tools 🌱

Disse mærkelige tider… // These crazy times…

English below.

Som I måske har opdaget, besluttede jeg mig for noget tid siden, lige at tage et lille skridt tilbage fra den online verden et øjeblik. På mange måder er jeg en ret introvert person, og nogengange virker det meget udmattende på mig, at være tilstede, være på og at dele ting fra mit privatliv. Også selvom jeg måske faktisk har lyst til at dele et budsskab, en fortælling eller lignende, så tager det en god portion energi. Så jeg trak mig lige lidt væk et stykke tid.

Der er foregået en masse ting. Jeg har stadig mere eller mindre nældefeber (Kronisk Urticaria + Angiødem) dagligt, og derudover har jeg måske… Ah, ikke måske, jeg har ADD. Jeg har lige fået det diagnosticeret, hvilket på mange måder er en lettelse. Jeg har jo altid levet med det, så for mig er det bare sådan verden fungerer for mig – på mange positive måder faktisk. Men, det er en lettelse, at få lov at slippe den frustration jeg føler, når jeg er nødt til at forsvare hvem jer er, hvorfor jeg fungerer som jeg gør eller at folk forventer at jeg fungerer præcis som dem (hvilket er helt forkert, for vi er alle forskellige uanset). Nu kan jeg på en måde stoppe den frustrerende psyke-analyse af, hvorfor jeg gør dit eller handler som dat, bare sige: jeg har ADD. Punktum.

Anyways, dette indlæg er faktisk mere om de her crazy tider. Pandemi? Wow! Vi har ofte hørt om frygten for en pandemi: SARS, MERS, H1N1, Ebola… Men denne gang skete det faktisk!

Da vi hørte det havde spredt sig ret alvorligt gennem Europa, og ligeså var begyndt i Danmark, besluttede mig og min studio-makker(inde?), at lukke alt ned med det samme. Vi havde lige haft nogle fine-art værker på udstilling til årets kunstudstilling i Stoholm, hvilket var en super succes, men herefter meldte vi fra til alle fremtidige events. Det er for os endnu bare en hobby, så det var en ret nem beslutning, men derfor ikke mindre ansvarlig.

Dette skete sidste mandag. Jeg var på arbejde om tirsdagen. Jeg arbejder lige pt. som praktikant hos et bæredygtigt tøjbrand. Dagen efter kom det frem på pressemøde, at Danmark var i lock-down, så det gjorde vi prompte og har siden arbejdet hjemmefra. Meget glad og taknemmelig for, at jeg arbejder i et meget ansvarligt firma, med hjertet på rette sted, som ville og kunne handle hurtigt. De var nogen af de første, som lukkede deres showroom, og fysiske kontor og besluttede at arbejde hjemme.

Siden den tirsdag i sidste uge, har jeg været her i mit hjem helt alene. Dette er dag nummer 12. Jeg har ikke været ude at handle, jeg har ikke set mine venner og min familie. Den beslutning traf vi også ret hurtigt. Vi vil passe på hinanden. Desuden arbejder min mor på et ældrecenter og min søster har en lille baby. Vi vil bare generelt ikke være med til at sprede virussen blandt folk heller, og vi bakker gerne op om sundhedsvæsenets indsats. Så vi bliver hjemme, hver for sig.

Af en eller anden årsag, er jeg ret godt forberedt herhjemme i denne her situation, selvom jeg i realiteten aldrig har prøvet noget lignende før. Men, jeg var spejder som barn, hvilket lærte mig altid at være beredt og holde styr på lejren. Derudeover har jeg jo boet alene på en fjeldside i Norge i et lille træhus en hel sommer, uden internet, tv og RIGTIG dårlig mobilforbindelse. Jeg har også boet på fjeldet over adskillige vintre – så lærer man hurtigt, at være forberedt. Man ved aldrig hvornår der kommer en snestorm, sneskred eller andet som kan lukke alle veje og spærrer dig inde. Så sørger man altså for at have mad i huset. I forvejen er jeg stor fan af, at lave min egen mad fra bunden, så jeg ved hvad det indeholder – og måske vigtigst af alt ved, hvad det i hvert fald IKKE indeholder. Derfor har jeg som regel altid gær til at bage boller, pitabrød, pizza, rugbrød mv. til fryseren. Jeg lever måske lidt som en husmor i 40’erne herude på landet, men jeg føler det kommer til min fordel lige nu. Jeg slipper i hvert fald for at være en af dem, der spreder virussen ved at gå amok med hamstring i supermarkederne i sidste øjeblik.

Hvad har jeg så fået tiden til at gå med herude på landet, helt alene? Først og fremmest er forårsrengøringen klaret. Det skulle jeg gøre alligevel, så timingen var egentlig ret fin. Derudover har jeg puslet og plejet mit lille hjem så meget, som jeg overhovedet har kunne med de ting jeg har. Jeg har hængt billeder op på mine vægge, jeg har flyttet min planter lidt rundt, for at skabe lidt fornyelse, jeg har også dannet små hyggelige hjørner rundt omkring. Alt imens jeg har lyttet til en masse af mit yndlingsmusik (Min “Cabin Vibes” playliste på Spotify indeholder mine yndlings home-feel tunes, som god inspiration til at skabe en hyggelig atmosfære – hvis du er til inde/folk/country-ish musik, kan det være det er noget for dig. Tjek det bare ud, hvis du vil.

😌👌)

Så har jeg brugt meeeeeget mere tid end jeg ellers gør på, at holde en finger på pulsen med mine aller nærmeste venner/veninder og familie gennem telefonopkald og chat. Nærmest dagligt. Jeg har normalvis egentlig ikke brug for at socialisere så ofte, men inderst inde har jeg virkelig brug for at vide med sikkerhed, at de har det godt. Jeg har brug for, at høre det i deres stemme tænker jeg.

Jeg har også tændt stearinlys rundt i hytten om aftenen og hygget mig med at lave mad – for det meste hjemmebagt pizza. Jeg har brainstormet idéer til grafiske illustrationer og designs. Jeg har også fået nogle idéer til hvordan jeg kan up-cycle noget af mit gamle tøj. Så har jeg brugt noget tid i min have og begyndt at planlægge hvordan jeg skal give den en spring make-over og hvilke grøntsager jeg gerne vil have sået. Måske nogle bi-venlige blomster… og et æbletræ! Det ville være så fint! Og en hængekøje!

Hmm, hvad ellers… I min forårsrengøring brugte jeg også lidt tid på at pleje mine møbler. Jeg har for nylig købt en ny (genbrugt) træ dækstol, som har brug for en olie behandling, for at blive som frisk igen. Det er utroligt hvad træ kan – og så er det ovenikøbet FSC mærket! Yaaaas! Mere af det tak!

Jeg regner med, at jeg nok fortsat har en del hjemme-karantæne, at forholde mig til. Her er hvordan jeg tænker at brugde den:

 • Jeg vil tage noget tid til lige at trække vejret, og sætte tempoet lidt ned.
 • Jeg vil i den forbindelse øve mig i at omstille mig og indstille mig på, at fremtiden er mere uvis end før.
 • Jeg vil forsøge, at bibeholde min nye træningrutine for at forstærke min krop.
 • Jeg vil lave noget mere kunst til mit hjem (der skal meget mere på væggene).
 • Jeg vil lave nogle grafiske illustrationer, blandt andet til min nye lille nevø.
 • Jeg vil lære mere om have, planter og blomster.
 • Jeg vil se den nye episode (3) af West World (en af de mest fantastiske serier NOGENSINDE!)
 • Jeg vil skrive digte.
 • Jeg vil ordne min garderobe og tilføje mit forårs/sommer tøj.
 • Jeg vil forbygge sygdom ved at drikke en masse urtete, spise mine vitaminer, holde mig godt varm, få frisk luft, lufte ud i mit hjem og holde mig væk fra mennesker.
 • Jeg vil få redigeret nogle flere landskabs billeder. Jeg har aaaalt for mange filer, jeg ikke har gjort noget ved endnu.
 • Jeg vil bestille ting, jeg har brug for, hjem fra nettet og støtte mine yndlings-shops, og bestille gavekort til bl.a. min frisør og andre, jeg plejer at lægge penge hos.
 • Og så vil jeg lave en gave til min mormor, som fylder 100 år til maj.

 

Jeg tror jeg vil holde jer opdateret her fra mit lille hyggelige hjem. Det giver bedre mening nu, end det har gjort nogensinde før. Håber I passer godt på hinanden og holder en god sikker afstand. Find dit happy place i de her turbulente tider og plej dit hjem/din base lidt. Det er et meget vigtigt sted at finde ro og velvære i lige nu, men også i fremtiden. 🏠🌿☕

 

English:

Some time ago, as you may have noticed, I decided to take a step back, from the online world. I am in many ways an introvert person, and sometimes, it gets tiring for me to be available and sharing. Even though I actually want to, it still takes a lot of energy. So I decided to retreat for a while.

A lot of things has been going on. I still have nettle fever (Chronic Urticaria + Angiodemia), and on top of that, I might also… Well, not might, I have ADD. I have just been diagnosed, which is on many levels a huge relief. I have always lived with it, so for me it is just the way the world works for me, in many positive ways actually. But, it is a relief to let go of the frustration I feel, when I have to defends myself for who I am, or people expect me to be just like them. Now I can kind of just end the frustrating analysis of why I do this, and why I am like that by saying: I have ADD.

Anyways, this post, is actually more about these crazy times. Pandemic? Wow! We have often heard the fear of pandemic; SARS, MERS, H1N1, Ebola… But this time, it happened for real.

When we heard the virus had spread through Europe and just begun spreading in Denmark as well, me and business partner, chose to lock down right away. We just had some of our fineart-pieces exhibited on this years art exhibition, which was a succes, but after that we cancelled all our future events. We decided, it would be the most responsible thing to do, and felt better doing it, so the decision was pretty easy.

This happened last monday. I was at work tuesday. I am currently working as an intern in a sustainable clothing brand here in Denmark. The next day, orders was to close everything down, so we did, and worked planned to work from home. Extremely happy and thankful, that I am working in a very responsible and caring business, that act fast. They were some of the first to close down their physical showroom, send people to work home.

So since Tuesday last week I have been in my home all alone. This is day number 9. I have not been out shopping for food, I have not been visiting friends or family. I have been staying put here in my home. They have not visited me either. We made that decision pretty fast. My mom works in elderly-care, my sister has a baby, and we generally do not want to spread the virus. So we stay in our separate homes.

I am well prepared for situations like this, even though I have never ever tried it before. But, I have lived in a cabin all by myself on a mountain-side, and I have also been living in the mountains during winter – you learn to be prepared somehow. You never know, when a snowstorm hits, and all the roads a closing, so you need to have some food stored. I have also been a scout as a child, so I learned to be prepared. And then, I just like to make my own food, so I know what it contains and most importantly – what it definitely NOT contains. So I usually have yeast to bake pizza, buns, pita bread to store in my freezer. I am living a little like a housewife in the 40’ies or something, but it benefits me now I feel. At least I get to avoid being one of those people spreading the virus, when they tear down supermarkets at the very last minute.

While I been at home, first of all I cleaned my whole house well for spring. I wanted to do that anyway, so the timing for that was excellent. Then I have been nursing my home as much as I possible can, with the things I have. I have been decorating with art in the walls, I have been moving my plants around, to make it look fresh, I have been making cozy corners all around. Meanwhile I have been listening to a lot of favorite music (my “Cabin Vibes” playlist on Spotify contains my absolute favourite home feel-tunes as good inspiration to create the most cozy atmosphere in my home – if you like indie/country/folk music, you show give it a go, maybe you like it.)

Then I have spend waaay more some time than usually, keeping track with my closets friends and my family through phonecalls and chat. Almost daily. I usually do not feel the need to socialize this much, but deep down I really need to know for a fact, that they are okay. I need to hear that in their voices I guess.

Then I have been lighting candles in the evening, and cooked homemade meals – mostly homebaked pizza. I have been brainstorming new ideas for graphic illustrations and designs. I also got some ideas on how to up-cycle some of my old clothes. I have spent some time in my garden, preparing for spring make over, and which vegetables I want to sow. Maybe also some bee-friendly flowers – and maybe an apple tree? It would be soo so lovely! And a hammock!

Well, what else… In my spring cleaning I have also spent some time, caring for my furniture. I recently bought a wooden chair (second hand), which need some oil-treatment, to be all fresh again. Truly amazing what wood can do – and on top of that, this is FSC hardwood. Yaaas! More of this please!

I guess I have way more home-quarantine to do. Here is how I want to make the best out of it:

 • I want to breathe, and take some time to slow-down.
 • I want to keep up my new work-out routine to make my body stronger.
 • I want to make some art for my home (need more on my walls).
 • I want to make some graphic illustrations for my newborn nephew.
 • I want to learn more about gardening, plants and flowers.
 • I want to watch the new episode (3) of West World (one of the most amazing series EVER!)
 • I want to write poems.
 • I want to order my closet, and add my spring/summer clothes.
 • I want to prevent sickness by drinking herb-tea, eat vitamins, keep warm, get fresh air, ventilate my home, stay away from people.
 • I also want to edit more of my landscape-photography. I have waaaay to many files, I have not done anything about yet.
 • And then I want to make a present for my grandmother, who turns 100 years old in may.

 

I think I will keep a log from my tiny, cozy home here in Denmark. Just to let you know, how I spend my days. It makes more sense now, than it have ever did before. Hope you all are taking good care of each other, and keep your safe distance. Find your happy place in these turbulent times, and nurse your home. It is a very important place both now, and ever.

Holst

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pleje af træ redskaber // Care of wooden tools 🌱