Snapshots fra julen 2020 //Snapshots from Christmas 2020

Maskerade nytårsbal // New Year Masquerade Ball 2020/2021

 

stories by holst, balkjole, dress, maskerade, masquerade, maske, masque, champagne, photobooth
English below.

Det var dagen lige før vores nytårs planer skulle begynde, at regeringen afholdt pressemøde med de nyeste Covid-19 restriktioner, hvor de på det kraftigste anbefalede, at man nytårsaften begrænsede sig til kun at ses med sin husholdning eller et par venner i allernærmeste omgangskreds. Forsamlinger på over ti personer var helt forbudt. Kort efter pressemødes snakkede vi i vennegruppen sammen og diskuterede sagen. Siden vi alle seks er meget tætte venner (vi har ses flere gange i december) og vi alle lige var blevet testet negative samme dag, besluttede vi at holde fast i vores planer. Jeg har allerede håndsprit placeret flere steder i huset til gæster og mit spisebord er så stort, at vi uanset ville sidde med rigeligt plads imellem os. Ikke at det nødvendigvis ville gøre den store forskel i det store hele, da vi alligevel krammede og var nødsaget til at gå lidt tæt til tider, men det føltes alligevel bedre.

Jeg havde allerede brugt et par dage i forvejen på at dekorere huset til dette års event. Sidste år, siden vi gik ind i 2020, besluttede vi holde en 1920er Gatsby inspireret (er de ikke alle det?) nytårsfest. Dette år, nu hvor masker har været et stort emne for os alle i 2020, besluttede vi at nytår skulle fejres som et maskerade bal.

 

Dekoration:

Da jeg fyldte 22, afholdt jeg sammen med en af mine bedste veninder en maskerade fest, hvor vi fik en masse masker sponsoreret. Da jeg stadig havde maskerne liggende, kunne jeg nemt genbruge både min egen maske til mit outfit og de sponsorerede masker i dekorationen.

I flere år har både min mor og jeg samlet et arsenal af duge i nervøs velour fra alle mulige fester. Nogle af dem går helt tilbage til mine gymnasiefester og min konfirmation. Jeg kunne bruge det vinrøde stof til et dramatisk forhæng mellem spisestue og dagligstue, som jeg bandt sammen med et rød bånd jeg havde liggende og pyntet med en maske. Det sorte stof kunne jeg bruge som duge på bordene og som gardiner i vores photobooth.

Jeg slæbte hvad der egentlig ligner et lille træ, men faktisk bare er en nedfalden gren fra et asketræ i min have, og forbandt den med den bjælke der allerede hænger over mit spisebord ved at bruge en lyskæde med “istap-effekt”. Det var faktisk et fejlkøb, siden jeg ikke rigtig bryder mig om formen på de kæder, der gør dem lidt begrænsede at bruge, men over et bord er det noget helt andet, og nu er jeg faktisk ret glad for mit fejlkøb alligevel.

Som dekoration lavede jeg meget af det selv, af ting jeg havde i forvejen. Stjernerne er foldet af hvidt madpapir fra en rulle jeg har liggende til at kopiere symønstre, de brune af brunt pakkepapir og hængt op med natursnor. Serpentinerne er også lavet af hvidt madpapir, som jeg har klippet i spiraler. Krystalornamenterne havde min veninde Anna liggende, så dem har jeg bare hængt op i hvidt sytråd. Glitter strimlerne havde Anna også liggende til fotoshoots (hun er fineart fotograf), og ved at tilføje dem ved siden af krystallerne, stjernerne og lyskæde fik det alt til at sende små glimt ud i rummet som frost. Det fik det hele til at se meget magisk ud.

nytår, new year table setting, borddækning, bordpynt, decor, decoration, dekoration papirstjerne, paperstar, krystal, crystal ornament, serpentines, serpentiner, confetti, konfetti, gren, branch, decor, dekoration papirstjerne, paperstar, krystal, crystal ornament, serpentines, serpentiner, confetti, konfetti, gren, branch, decor, dekoration

 

Borddækning:

Til middagsservicen brugte jeg ganske enkelt bare det ene sæt selskabsservice jeg har: hvide middagstallerkner til hovedretten, hvide “løve” suppeskåle til forretten og små hvide frokosttallerkner til dessert. Når man gerne vil leve så simpelt som muligt, med så få ting som muligt, vil jeg helst ikke have ret meget mere end et simpelt sæt til hverdag og et sæt fester/selskaber. Selvom det godt nok ville være virkelig sjovt at lege med, vil jeg hellere spare pladsen – og det hvide middagssæt fungerer oftest ret så fint. Samme med glassene som er mine lyngfarvede vandglas, mine vinglas og så er der faktisk noget nyt: Lyngby highball drinksglas, som er en julegave fra mit arbejde. Ret så heldigt, da der allerede har stået drinksglas på min ønskeseddel et stykke tid nu, og jeg elsker Lyngbys klassiske design generelt! Servietterne er en rest fra sidste års nytårsaften, som bare skulle bruges, da de er med nytårstema. Der er ingen grund til de går til spilde.

Bordudsmykningen endte med at blive lidt tilfældig. Jeg døjede med forkølelse i juleferien, så jeg var slået omkuld og prøvede at spare på energien for at blive rask til nytårsaften, men vi reddede lynhurtigt bordet med nogle rosenblade i stof, som Anna havde liggende, en maske og mit menuskilt i messing, og messingstager, som gav bordet lidt dramatik a la Phantom of The Opera. Helt fint til en øjebliks-løsning. En lidt sjov kombination med frost temaet over bordet og dramatisk teater tema på selve bordet, men jeg havde faktisk hentet lidt inspiration fra balletscenen i den seneste sæson af Peaky Blinders, og det virkede gav faktisk den samme effekt.

Jeg har en gren i loftet over mit stereoanlæg, som vi faktisk satte op sidste år til nytår. Det er også fra et asketræ, men lige noget mindre. Jeg dekorerede den på samme måde som grenen ved spisebordet for at skabe det samme tema gennem stuen. De lysende stjerner hedder Christianfeld julestjerner, men er også kendt som Brødremeninghedens adventsstjerner eller Herrnhuter stjerner, da de kommer fra firmaet Herrnhuter. Jeg fik dem af min mor for nogle år siden og selvom det egentlig er julestjerner er jeg på ingen måde bleg for at have de fine lysende stjerner hængende hele året. Lyset fra stjernerne er så fint og hyggeligt, at jeg slet ikke kan undvære dem. Så skaber jeg hellere en himmel-tema i grenen udenfor sæsonen, for at have dem hængende. Det fungerer helt fint.

 

nytår, new year table setting, borddækning, bordpynt, decor, decoration, dekoration, rosenblade, rose petals, masquerade, maskerade, maske, masque

 

Dagligstuen:

I dagligstuen lavede jeg et “lys-telt” ved at bruge to lyskæder, som normalvis er laget til flagstænger, og tilføjede noget resterende stof. Hvis det skulle have været helt optimalt, ville jeg have fået fat i en del mere stof til at dække det hele, men i disse restriktionstider var det ikke muligt at opsnuse, men jeg eeeeeelsker det her “telt”! Jeg hang kæderne op i en krog midt i rummer og bredte hver kæde ud i hjørnerne af loftet, hvor jeg hæftede dem fast med helt almindelige kabelsøm. Jeg arrangerede de hængende kæder, så de snoede sig om møbler, billedrammer og vinduer, samt ind bag det røde gardin. Det er så fint, at det muligvis bliver en fast ting, men skal lige have designet lidt på det.

Jeg lod mit juletræ stå, som en del af dekorationen også. Det er et juletræ i potte, og det har stået inde det meste af december, så det er ikke klar til at blive sat direkte ud kulden. For at trække noget af dramatikken fra middagsbordet ind i dagligstuen, brugte jeg nogle røde roser i en vase på en messing bakke, samt et par fyrfadstager i messing og ellers et par masker rundt omkring. Så var vores lille lys-lounge klar til både Dronning Magrethes nytårstale og til vores after-midnight lounge.

 

lightchains, lyskæder, dagligstue, livingroom, curtain, gardin, new year decor, nytårs oppynting, drinks glas, juletræ, christmas tree tray, bakke, rose bouquet, rosenbuket, candelelights, fyrfadslys, sofabord, coffee table, fletstol, wicker chair, blankets, tæpper lightchains, lyskæder, dagligstue, livingroom, curtain, gardin, new year decor, nytårs oppynting, drinks glas, juletræ, christmas tree

Aftenen:

Det var planen at vores nytårsaften dette år skulle være en mere magisk begivenhed end vild fest. Vi gik efter sjov/hyggelig lounge stemning i stedet for abefest. Og det var i den grad en magisk aften, og i mine øjne er det så meget bedre og absolut mere mindeværdigt end en drukfest.

Vi brugte dagen på i ro og mag at klargøre maden, og få de sidste detaljer på plads til borddækningen og dekorationerne. Pigerne (damerne eller hvad vi nu er) samledes på badeværelset med make up, håropsætning og påklædning, mens gutterne (mændene eller hvad de nu er) hyggede sig med at lave mad.

Vi startede middagen tidligt, så vi kunne nå at spise forret før vi samledes omkring Dronningens nytårstale i vores lys telt. Mellem forretten og desserten brugte vi tiden på at knipse en masse billeder i photoboothen og lave mannequin challenges. Mens vi spiste dessert nuppede vi lidt selskabsspil – og så, da klokken blev 23.30ish hoppede vi fra balkjoler og suits over i outdoortøj, pakkede bilen med picnickurv og champagne og kørte ud til en nærtliggende sø, for at se fyrværkeri, holde midnatspicnic med champagne og hjemmebagt kransekage mens vi sprang ind i det nye år. For lige at gøre det helt klart; to af os holdt os ædru hele aftenen så vi kunne køre forsvarligt til midnat og vi delte os i to biler for at holde en god afstand. Da vi kom tilbage fra vores picnic samledes vi endnu engang i vores lys telt til en efter-midnats lounge med drinks og snak om spøgelser og universet. En helt fantastisk aften, som helt sikker vil blive husket.

Vi har allerede de første streger på tegnebrættet til næste års event. Et magisk bal, som jeg overhovedet ikke kan skrive noget om, siden det er en hemmelighed for de øvrige gæster, så I er nødt til at vente og se det næste år. Men det kommer til at blive endnu mere magisk, det er helt sikkert!

 

masqurade, maskerade, bal, ball, photobooth, new year party, nytårsfest, ball dress, balkjoler, masques, masker, champagne masqurade, maskerade, bal, ball, photobooth, new year party, nytårsfest, ball dress, balkjoler, masques, masker girls, piger, masqurade, maskerade, bal, ball, photobooth, new year party, nytårsfest, ball dress, balkjoler, masques, masker, champagne girls, piger, masqurade, maskerade, bal, ball, photobooth, new year party, nytårsfest, ball dress, balkjoler, masques, masker, champagne picnic, outdoor, people, bathing bridge, udflugt, mennesker, badebro, champagne, new year, nytår

 

Blogpost in English:

 

It was just the day before our New Years Eve plans should kick in, the danish government held a press conference with new Covid-19 restrictions, highly encouraging the population to only celebrate the evening with the people within your own household or a couple of people from your closest circle. Gatherings over ten people were forbidden. Shortly after the press conference we discussed the matter, and since all six of us are very close friends (we held events together earlier this christmas), and we all got tested negative just that day, we decided we would stick to our plans. I already have hand sanitizer placed all around the house for guests to use, and my dinning room table is so big, that there is plenty of room between us. Not that it would make any difference all together, since we hugged and had to walk close by each other at times, but it just felt better though.

 

I had already spent a couple of days decorating the house for this years event. Last year, since we entered 2020, we decided to throw a 1920 Gatsby inspired (aren’t they all?) New Year Party. This year, in order to the fact that facemasks has been a huge subject for all of us in 2020, we decided that this year we should celebrate New Year as a Masquerade Ball.

 

Decoration:

When I turned 22, me and one of my best friends, had a Masquerade Party where we got a bunch of masks sponsored, and I still had my mask from the time, so I could actually just reuse both my own mask for the outfit and the sponsered masks in the decoration.

For years both me and me mom have gathered an arsenal of table cloths in “nervous” velor from all sorts of parties. Some of them goes all the way back to my high school parties and my confirmation (christian event in 7th grade where you confirm you belief in God and the church). I used some of the red velor fabric as a dramatic red curtain between dinning- and livingroom, tired together with a red ribbon and a mask. I used the black fabric for table cloth and also for curtains in the photobooth.

I dragged in, what looks like a small tree, but actually just is a fallen branch from the ash tree in my garden, and connected the branch with the lumber I have above my dinning room table using a lighting chain with “ice tip effect”. Actually it was a mistake that I bougth the lighting chain with ice tip effect, since I do not really like the shape of it, which makes the use of it very limited and inflexible, but using it over a table setting is something else, and now I am actually quite glad I made the mistake.

For decor I made a lot of it from stuff I already had lying around. Like the stars I made from white food paper wrapping and brown packaging paper and nature string. The serpentines I also made out of the white food wrapping paper, which I cut into spirals. The crystal-ornaments Anna already had, so I just added some white sewing thread. Also the glittery strips were something that Anna had lying around for photoshoots, but adding them next to the crystals, the stars and light chain it made everything send out tiny sparkles like frost. It made it all very magical to look at.

 

Tablesetting:

For the dinner service I simply used the one dinner party service I own: white dinner plates for main course, white “lion” soup bowls for starter and small white breakfast plates for dessert. Trying to live as simple as possible, with as less things as possible, I rather not own much more than one set of service for everyday use and one set of service for dinner parties. Even though it would be fun, I would rather save the space – and the white dinner service works just fine. Same goes for my heather colored water glasses, the wine glasses and then something new: Lyngby (historical danish porcelain factory) highball drinks glass, which were one of my Christmas presents from my work this year. Rather lucky, since I have had drinks glass on my wishlist for some time now, and looove Lyngbys classic design all in general! We had some napkins left from last year, which I decided to use on this year as well. No need for wasting them.

The centerpiece was a little random, since I struggled with a cold the following days, I had to lay low on the energy spent on anything else than resting to avoid being ill on New Years Eve, but we saved the centerpiece with some fabric rose petals, which Anna had lying around, a mask and the menu board and candlesticks in brass, which stood nice to the red ind the mask and the petals and the black cloth to create some dramatic scenery around the dinner table – just fine for a last minute solution. A fun combination of the frost theme from the branches and the dramatic theater theme on the table it self, but I actually gathered little bit inspiration from the balletscene in the latest seson of Peaky Blinders, and it worked out quite nice!

I have a branch in the ceiling above my stereo, which were put up last year at New Years. Also from an ash tree, but a bit smaller. I decorated it the same way as the branch on the table side to create the theme throughout the dinningroom. The lighting stars are called Christianfeld christmas stars, also known as Herrnhuter stars (from the company Herrnhuter). I got them from my mother some years ago, and even though they are christmas stars, I actually have them hanging there in the branch all year. The light the send out is just so warm and cozy, that I cannot bare taking them down. Instead I normally create a celestial theme in the branch as a great excuse to leave them hanging there when it is no longer christmas. Works just fine.

 

Livingroom:

In the livingroom, I created a lighting tent using two light chains normally used for flagpoles, and then added some left over fabric. If it would have been fully optimal, I would have gotten some more fabric, to cover it all, but no time for that in these restricted times – but boy do I loooove this “tent”! I placed the center of the chains in the middle of the ceiling in a hook, and spread out the chains in the corners of the ceiling, where I attached them with a wire holder. I arranged the strings of lights to twirl around the curtains, furniture and picture frames. I love it so much, that I might let it hang here FOREVER. If so, it needs a little further designing though, but it is so cozy!

I let my tiny christmas tree stay as a part of the decoration as well. It is a potted tree, and it has been standing in here most of december, so it is not ready to be placed directly outside in the cold weather. To drag some of the dramatic scene from the dinning room table, we used some red roses in a vase on a golden tray for centerpiece, and otherwise placed some masks around the room. Then we had the lounge ready for both watching the Queens Magrethes new years speech (as it is a tradition at six o’clock pm) and for after midnight lounging.

 

The event:

Our New Year this year was supposed to be more a magical event than a wild party. We were going for fun/cozy lounge vibes instead of a monkey-party (danish expression for a kind of crazy teenage drunk party). And it sure was a magical event, and in my eyes, so much better and for sure more memorable, than the crazy drinking party.

We spent the day preparing the food, and the last touches on the table setting and the decorations. The girls (ladies or whatever we are) teamed up at the bathroom with make up, hair dos and dressing up, while the guys (the men or whatever they are) were preparing the food.

 

We started dinner early, just in time for the starter before gathering together in the livingroom watching the Queens of Denmarks New Year Speech in the tele at 18.00 o’clock. In between the main course and dessert we spent time snapping photos ind the Photo Booth and making mannequin challenges. While having dessert we were playing small party games – and then at 23.30 we jumped out of ball dresses and suits and into outdoor clothes and packed cars with picnic baskets and champagne and drove to a nearby lake to watch fireworks and have a midnight picnic with champagne and homebaked marzipan ring cake (danish tradition), while jumping into the new year. Just to be absolutely clear; two of us kept sober the whole evening to be able to drive at midnight, and we drove in two cars, to keep a safe distance. When we got back we gathered in the dinning room under the light tent for an after midnight lounge with drinks and ghoststories. Such a marvelous evening, that surely will be remembered.

 

We have already put the first lines on the sketchboard for next years event. A magical ball, I cannot write about, since it is still a secret to the other guests, so you will have to wait and see for yourself in a year. But it is going to be even more magical, that’s for sure!

Holst

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snapshots fra julen 2020 //Snapshots from Christmas 2020