“Collect moments – not things…”

Jeg er stor fortaler for at holde forbrug og materialisme på et meget minimalistisk niveau – og samtidig har jeg en stor kærlighed for design og smukke ting. Gerne ting med en fortælling. Om det er nyt eller gammelt, så skal det helst have noget mere end bare at være en kold ting. Sådan har jeg faktisk haft det lige siden jeg var lille. Man kunne lige prøve på, at give mig en “Barbie”-dukke der ikke var ægte Mattel. Jeg skal f**** ikke have en billig Sally eller Dolly, der har et kikset malet ansigt og mærkelig hudfarve! Min mormor har kaldt mig en lille feinschmecker et par gange. Jeg vælger ordet kvalitetsbevidst, men sådan er man jo så forskellig af opfattelse. 😛

Men det er nu det jeg går op i. Design, håndværk, kunst, bæredygtighed, kvalitet, komfort. Det hele skal hænge sammen og jeg elsker at studere det. Det er ikke prisen det handler om. En billig ting fra Søstrene Grene eller genbrug, kan have lige så høj værdi for mig, som en dyr mærkevare. Så længe jeg bliver glad af den ting, og gerne resten af livet med god samvittighed.

Jeg er imod overforbrug. Jeg har heller ikke behov for det. Jeg behøver ikke udskifte mine ting ret ofte, fordi jeg har gjort mig nøje overvejelser inden jeg har anskaffet mig tingene, så jeg er sikret på den konto. Min nuværende bogreol fik jeg i fødselsdagsgave, da jeg blev 12 år gammel. Jeg havde ønsket mig den. Et ABC-reol system, som er som det er. Det har været solgt i flere årtier uden at ændre sig, og du kan altid få nye dele til det. Se det! Det er godt design! (Nu bliver jeg en lille smule lykkelig og excentrisk, bare af at skrive om det!)

Her i Bits & Pieces svarer det lidt til, at du træder ind på et gammelt loft og finder en masse ting. Noget er skrammel og lidt mærkeligt, og andet er helt nyt. Her fortæller jeg om mine observationer og tanker omkring ting, bæredygtighed og design, men også fortællinger, betydninger og historier bag. Det er alt lige fra nye mærker til gamle genbrugsfund og arvestykker.

Gå på udkig i gemmerne, og se om du finder noget interessant i mine små rodekasser. 🙂