Berlin!

Wittenbergplatz U-banh station, Berlin

dsc_0547-kopi

Photo: ByHolst

Nok en af de mest charmerende metrostationer, jeg nogensinde har set! Det var helt tilfældigt vi kom forbi denne station, da vi var på vej mod Alexanderplatz. Vi skulle egentlig bare skifte metro, men besluttede ret hurtigt, at vi måtte tilbage hertil og fotografere. Stationen er anderledes, end de andre stationer. Den emmer af en svunden tid, selvom den, siden den blev bygget i 1902, er blevet renoveret flere gange. Både efter 2. verdenskrig, hvorunder stationen var blevet slemt skadet, og senere i 1980erne hvor arkitekten Borchardt, renoverede stationen. Men alligevel er den gamle stil opretholdt. Både i interiør, udsmykning og byggestil.

dsc_0509-kopi

Photo: ByHolst

Det er en enorm smuk station! De gule vægge med klinker, petroleumsgrønne gelændere, fodlister og døre, loftet og vinduerne. Vi blev hængende på stationen i en times tid, sad på en af cafeerne, fik lidt at drikke og iagttog travle folk, som i intervaller fyldte stationen, købte en avis eller en kaffe i en af de træfarvede gamle boder og spurtede videre til næste metrobane.

dsc_0499-kopi

Photo: ByHolst

Specielt er jeg helt tosset med uret som står placeret på en søjle midt i rummet med ur på alle fire sider, under det smukke loft rum. Alt virker så gennemtænkt og fint. Og specielt med tanke på tid, nu hvor det føles som om man træder ind i en form for tidslomme. På en af væggene hænger et gammelt kort i fliserne, som forestiller det gamle banenet.

dsc_0770-kopi

Photo: ByHolst

Er man i Berlin, og rejser med metroen, kan man passende stoppe et smut ind forbi Wittenbergplatz, og opleve stemningen på den gamle station. Wittenberg området er i det hele taget et rigtig hyggeligt sted, med masser af shoppingmuligheder og så ligger stationen ikke langt fra ruinerne af Kaiser Wilhelm Gedächtnisskirche, som også er et fascinerende syn, at tage med. Så Wittenbergplatz er i den grad, at anbefale herfra!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Berlin!