James Dean i Øst For Paradis!

Photoshoot i Daydream Studios!

At være sammen med folk, med en dyb passion helt ind i hjertet, som brænder for noget helt særligt, og er iværksættere af spændende projekter, store som små, er noget af det bedste i verden. At kunne dele store tanker, idéer, perspektiver og kreative inputs, på trods af forskellige spektre og lade sig inspirere af hinanden på forskellige plan, giver så fantastisk god energi for en lille kreativ sjæl. Derfor var jeg i høj grad indstillet på, at få planerne til at gå op, da en af mine rigtig gode fotograf-venner, Stefan Jagd, bad mig om hjælp til at assistere ham på et photoshoot han havde arrangeret med youtuberen Benjamin Mann Nakel, i Daydream Studios i København.

 

Der var lige en del brikker der skulle falde på plads. Jeg havde egentlig sat dagen af til, langt om længe, at begynde på den bog jeg har haft på tegnebrættet i årevis, der var blogindlæg der skulle skrives, og så havde jeg en aftale med en veninde også, som jeg skulle have rykket. Men jeg ville rigtig gerne hjælpe Stefan, og det var længe siden jeg havde været ude på studio-opgaver, og kunne godt bruge lidt genoplivning på det område, så jeg fik alt på plads, og i løbet af en times tid, havde vi en aftale på plads – og hvor er jeg glad for, vi fik det til at lykkes!

Stefan og jeg er på mange måder meget ens af sind. Derfor var jeg ikke et sekund i tvivl om, at det ville blive en super hyggelig dag, og jeg glædede mig til, at catche op med ham igen. Godt nok skulle jeg “bare” være assistent, hvilket kan være en udfordring, når man ellers selv er vant til, at være den der sidder bag kameraet, og styrer processen, men jeg havde ikke de store betænkeligheder i dette tilfælde. Stefans og mit eget felt indenfor fotografi forskelligt. Stefan arbejder meget med mennesker og jeg arbejder meget med natur, og landskaber. Derfor er det som regel meget spændende og lærerigt for mig, at være med på sidelinjen til hans shoots. Stefan er uhyre god til, at komme ind til kernen på det menneske han sidder overfor. Han er god til, at fortælle klart og tydeligt præcis hvilket udtryk han vil have, og han ved præcis hvilke knapper han skal trykke på, for at få det frem. Jeg har selv siddet model for ham et par gange, og i nogen tilfælde i meget “sårbare” billeder, men jeg har altid følt mig godt tilpas og i trygge hænder.

Klokken er cirka 12.00 da vi ankommer til Daydream Studios i København. Studiet er et stort, hvidt, fantastisk smukt og lyst lokale med højt til loftet og store fabriksvinduer med et helt henrivende lysindfald. Vi får fundet udstyr frem og leger med lidt forskellige opsætninger, men ender med at gå efter så lidt udstyr som muligt og bruger i stedet det naturlige dagslys. Keep it simple. Omkring klokken 13.00 mødes vi med Benjamin, som ankommer til studiet med lidt forskellige outfits, som bliver dampet og hængt klar. Benjamin er meget frisk, venlig og imødekommende. Han er, på trods af at være en semi-berømthed (kan man vel kalde ham), nede på jorden, venlig og cool, og han går lige til opgaven. Der går ikke lang tid før de første gode skud er i kassen.

Dagen går flydende, i takt med at vi alle tre bliver mere bekendt med hinanden. Der er højt humør og super stemning i det skønne studie, og Stefan får knipset løs. Benjamin filmer indimellem opdateringer til hans vlog, og det er faktisk meget imponerende, at følge lidt med fra “behind the scenes”. Man tænker ikke rigtig over det, når man selv ser Youtube-videoer eller vlogs, men det forekommer ham helt naturligt, og det er egentlig intet under at han har mange følgere. Det får mig til at spekulere på om vlogging er noget man skulle begynde på. Jeg har overvejet det flere gange, da jeg gerne vil bevæge mig over i, at lave lidt film også.  Men på den anden side, har jeg svært ved at forestille mig selv i samme situation. Det ville blive en meget genert, rødblusset Sara og eh-øh-hmm-mja ville nok blive hovedordene i adskillige vlogs. Jeg er ikke selv den store youtuber (endnu), hverken som følger eller som vlogger. Ved eftertanke bruger jeg faktisk mest youtube til Adobe-tutorials og klaverundervisning. Men ikke desto mindre, bliver jeg meget inspireret af Benjamins arbejde. Jeg oplever ham faktisk generelt som en meget inspirerende og spændende person, og finder hans holdninger interessante. Vi snakker lidt om hans oplevelse af, at blive genkendt, og måden rollerne som privatperson og offentlig person hurtigt kan crashe lidt engang imellem, og igennem dagen bliver der også diskuteret en masse fotografi, da Benjamin også er meget foto-interesseret og skyder en del billeder selv.

Efter en god lang pizzapause, er vi genopladet til sidste del af shootet. De “planlagte” billeder er i kassen, så nu er der plads til fri leg. Det bliver blåt-i-blåt. Denim vs. babyblå baggrund og det spiller max! Efter timer i det varme studie (smukke store vinduer = drivhus), har vi efter madpausen fået den gode energi igen, og det kan mærkes på billederne også, der nærmest stråler af frisk energi. Og klokken cirka 19.30, når vi i mål: It’s a wrap! Vi tager afsked med Benjamin efter en smadder hyggelig og sjov dag. Stefan og jeg pakker studiet sammen, låser af, og begiver os hjemad. Trætte, i über godt humør, med højtskrålende carpool karaoke og en tiltrængt kaffepause til den smukkeste solnedgang over Sjælland runder vi dagen af. Det bliver højst sandsynligt ikke sidste gang, vi indviliger et spændende og max hyggeligt samarbejde. 🙂

For at se Stefans spændende arbejde og det komplette resultat af photoshootet, se med på hans hjemmeside her, eller på følg med på hans Instagram her.

For at se mere til Benjamin Maan Nakel, samt en vlog fra dagens shoot, se med her. (Ja eller nej videoerne er ret grineren!) Tjek også hans eget fotoarbejde på hans Instagram her.

 

 

 

 

 

 

 

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

James Dean i Øst For Paradis!