Filmaften på altanen!

Naturglad fødselsdagsfest!

For nylig afholdt jeg en lille bitte fødselsdagsfest. Jeg havde egentlig ikke tænkt mig, at holde noget. Bankkontoen er ikke synderlig glad for det og jeg har også selv meget andet, at tænke på for tiden. Alligevel ærgrede det mig, at det skulle være penge og overskud der skulle afholde mig fra, at se mine yndlingsmennesker og fejre min fødselsdag. Det kan ikke være rigtigt! Så jeg granskede alt hvad jeg kunne, og skrapte sammen til en helt enkel og god fødselsdagsfejring i min helt egen ånd.

 

Det var kun en tre ugers varsel jeg gav mine kære gæster, da jeg besluttede mig for, at stable en fødselsdagsfesten på benene. Jeg har egentlig først fødselsdag i september, men var kommet i tanke om, at nu hvor vi for en gangs skyld har en god lun (læs: stegende) sommer, så kunne det være sjovt, at holde fødselsdagsfest ude i det gode vejr. Derfor var jeg lynhurtig til, at smide en lille fødselsdagsfest på tegnebrættet. Jeg ville kun have det absolut essentielle. Derfor besluttede jeg mig for, at mærke efter, hvad der var det allervigtigste for mig og udfra det prioritere og holde det så enkelt som muligt. F.eks. Er det vigtigt for mig, at have balloner? Er det vigtigt for mig, at servere 5 retters menu? Er det vigtigt for mig, at der er flag? Pænt tøj? Høje hæle? Alkohol? Bytur? Nope.

 

Hvad der er vigtigt er:

 

  1. at kunne ses og fejre dagen med nogle dejlige mennesker, og se tilbage på en god oplevelse.
  2. at kunne servere enkel og god mad med god samvittighed, efter mit hjerte, dvs. øko, miljøvenligt og minimum vegetarisk.
  3. At have hyggelige rammer, god musik og en god stemning til festen.

 

Det er da forholdsvist enkelt i sig selv, er det ikke?

 

Det første jeg gjorde, var at finde ud af, hvor jeg ville holde festen. Nu hvor det jo netop er godt vejr, var planen, at være ude. Tilmed meget gerne i naturen et sted. Så jeg googlede, og fandt en shelter vi kunne låne i Århus, tæt på Marselisborg strand. YNDLINGSSTEDET! Jeg bookede den ind på datoen med det samme. Fedt! Så kunne vi være i naturen, og søge ly, hvis vi havde lyst til det. Helt perfekt! Og bord-og-bænke sæt på pladsen også! Luksus! Jeg skrev til folk i invitationen, at de skulle have tøj på til at være udendørs, og at det ikke behøvede, at være fancy påklædning. En bette fest-fleece!

 

Så kunne jeg tage udgangspunkt i sheltertema, og planlægge picnicmad derfra. Havde ønsket bålmad, men afbrændingsforbuddet satte en stopper for det. Jeg satte mig ned sammen med Simone, som driver madbloggen Life Of Hein, som gerne ville hjælpe mig med maden. Jeg ved, at hun er super stærk og kreativ i budgetvenlig og god madlavning, og det tog hende heller ikke lang tid, at komme på nogle gode idéer og lægge et budget. Bum, så havde vi hovedmenuen på plads: minitærter, minipizzaer, grøntsagsstave, guacamole, humus og så havde jeg selv nogle specielle sandwicher jeg altid gerne har ville prøve at lave, så det var en perfekt lejlighed! Altsammen koldtanrettet, vegetarisk og økologisk. Yummy!

 

Så var der desserten. Jeg er ret kageglad, og særligt, hvis det er hjemmelavet, så kage måtte vi have. Min søster, Stine, er for det første hamrende god til at bage, og for det andet rigtig glad for det også, så jeg spurgte hende, om hun havde lyst til, at lave nogle helt enkle landlige tærter. Evt. med bær fra haven. Det blev til rabarber fra fryseren og så fik hun lov at lege med en citrontærte (hvilket viste sig, at være en rigtig god idé!) 😛

 

Så var maden på plads. Jeg købte en enkelt kasse dåseøl og en kasse Hancock sodavand, the best (man er vel opvokset i Skive!). Jeg købte en pose økologiske gulerødder, og fik 3 agurker fra drivhuset til grøntsagsstænger. Derudover købte jeg lidt snacks: saltstænger, chilinødder og Tuc kiks. Tilmed lidt ekstra Coca Cola, som var på tilbud i Rema. Se, allerede her, er det ved, at tage overhånd ikke? Typisk.

 

Dagen før festen var min søster og jeg i køkkenet og bage landbrød og boller og færdiggøre tærterne. Jeg havde pakket al service hjemmefra i en plastikkasse, som var nem at have i bilen. Så det eneste affald efter os ville være evt. brugte servietter og bagepapir. Simone havde også sendt maden afsted til os, pakket på skærebræt med et viskestykke, så der var heller intet affald her. Bilen var pakket med tæpper, hynder, mad, lidt kort og brætspil (til shelterhygge i den smule regn det ville give). Alle tæpper mv. var mine egne, og det kan alt sammen vaskes, så no worries der. Spillene havde jeg også i forvejen; et spil kort og Bezzerwizzer. Service var nogle tallerkner jeg har købt i genbrug og arvet. De matchede ikke, men det var ret charmerende. Jeg havde selv en ternet dug, som jeg har arvet af min mor, og bestik havde jeg lånt hos mine forældre, da mit er pakket væk. Samme med glas. Skåle havde jeg selv med, og så købte jeg to serveringskurve i genbrug til en 20er. LED- “stearin”lys lånte jeg også af mine forældre, og så havde jeg investeret i to lyskæder på batteri til en 60-70 kroner, som jeg ved jeg får stor glæde af i fremtiden (til terrassehygge, kano, telt, udendørsbio, indendørsbio, you name it). Derudover havde jeg et LED-lys og et par kævler, så vi kunne lave et brændsikkert, fake bål. Elsker bål! En af mine veninder har en Bluetooth højtaler vi kunne bruge, og så har min søster Spotify premium, som hun gerne ville stille til rådighed, så vi kunne høre musik off-line.

 

Det var så fed en oplevelse, at 1. bruge hvad man har. 2. låne det man mangler. 3. prioritere det absolut bedste og vigtigste fremfor alt muligt trivielt overforbrug. Som sagt stod jeg ikke med alt muligt skrald bagefter. Intet engangspynt, eller paptallerkner og plastikkrus og jeg slap for udgiften også. Og der var helt perfekt mængde mad og sodavand, selvom jeg et øjeblik frygtede der ville mangle. Jeg havde ikke behøvet ekstra snacks og Coca Cola. Det var alt for meget. Og nøj hvor det føltes godt, at opleve så glade gæster, selvom det var et helt simpelt arrangement. Nogengange overvurderer man folks forventninger til én tror jeg. Jeg fik hjælp af gode venner, og holdt det helt enkelt, så budget og overskud blev ingen forhindring for en skøn fødselsdagsfest. Festen gik ellers på ingen måde efter planen, men det kan du læse om i næste blogindlæg. <3

Holst

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Filmaften på altanen!