Sommerferie: Roadtrip langs vestkysten

Mere fra roadtrippen

I dette indlæg får I lige lidt mere fra vores roadtrip langs vestkysten.

Først og fremmest rigtig god søndag. Nu hvor jeg har besluttet, at skrive et enkelt indlæg i ugen, skal det være et hygge indlæg, som starter med god søndag. Det er dejligt. Så er der lagt billet ind til god stemning. 🙂 Jeg håber du har haft en helt fantastisk skøn uge. Det har jeg i hvert fald, selvom den har været travlt. Der er fuld fart på uddannelsen med at lære kodning, design og illustrator blandet med en masse gruppeopgaver på sidelinjen. Og så har jeg jo gang i mine egne projekter også, elevplads der skal søges og portfolio der skal opdateres osv. så der er fuld fart.

Men, i dette indlæg vil jeg lige tage lidt fat på vores roadtrip igen. Jeg kan godt indimellem fange mig selv i, at kede mig i Danmark. Jeg drømmer mig væk til andre lande og vil så enorm gerne ud at se verden. Så bliver jeg frustreret hvis jeg ikke lige har tid, overskud eller råd til at få gjort noget ved det, og så kan det hurtigt blive nedadgående spiral derfra. Ganske enkelt fordi jeg ikke er åben overfor de ting Danmark faktisk har at tilbyde, og lige vestkysten og vesterhavet er på mange måder et ganske glimrende eksempel.

Derfor var vores lille mine roadtrip nærmest lige så god som en rejse ud i verden. Så her kommer altså lige et par highlights fra vestkysten.

Thy Nationalpark.

Thy Nationalpark eller Nationalpark Thy, som den også bliver kaldt, er et stort stykke natur, som ligger helt ud til vestkysten på den anden side af Nissum Bredning. Hvis man skal forklare det billedligt, så forestil dig at hele Jylland forestiller et ansigt i profil af en mand med tophue, hvor strækningen mellem Aalborg og Skagen er tophuen og Djursland er snuden. Så er Nationalpark Thy baghovedet af manden. Klitmøller, surferparadiset Cold Hawaii, befinder sig bl.a. i parken. Jeg har flere gange besøgt Thy Nationalpark, ofte i forbindelse med landskabsfotografi, da farverne og lyset er helt fantastisk deroppe, og vesterhavet er dramatisk. Så vil man på eventyr kan man helt klart smutte en tur til Thy Nationalpark! Og så er det i øvrigt en lækker strand som strækker sig langs kysten her. Om der er dele af stranden der er decideret nudiststrand, er meget muligt. Vi kom i hvert fald væltende ned på stranden efter en længere gåtur, for pludselig at opdage, at vi var de eneste der havde tøj på.

Klitmøller.

Klitmøller er på mange måder mega fedt! Jeg elsker surfer-mentalitet! Der er proppet med VW’er, autocampere, langhårede gutter, vans, loangboards og muslingearmbånd for alle pengene. Det er super fedt! Vi var der to gange. Den ene gang et hurtigt smut ind forbi og den anden blev vi hængene lidt, fik pizza på stranden og chillede ved en eller anden strandbar. Surfer folk i alle aldre hang ud der, og det var så nice! Jeg følte mig hjemme, så jeg skal helt klart tilbage, og meget gerne på surfcamp! En ting der dog ikke matchede min forestilling af Klitmøller – Cold Hawaii, var stranden. Stranden her er ikke hvid og sten/skallefri som den er lidt længere nede ad kysten, og den er heller ikke lige så bred. Så det er bølgerne der gør det til Cold Hawaii. Ikke stranden! Og så vil jeg lige tilføje, at de laver ganske udmærket pizza på Geo’s Restaurante! 🙂

 

Bulbjerg.

Det var eventyrlyst der drev os til Bulbjerg, for det var ikke en del af planen, men manner, hvor er det ikke sidste gang jeg besøger det sted med et kamera i hånden! Jeg anede ikke noget som helst om stedet, og vi anede ikke hvad vi kørte imod, men det viser sig at Jylland har fjeld, og det er Bulbjerg! SUPER smukt område, og helt fantastisk udsigt over landskabet på den ene side og havet på den anden. Helt klart et sted jeg vil anbefale at tage hen på eventyr. Vi blev ikke længe, men det blev lige til lidt longboard på vejene, inden vi kørte op på toppen. Jeg skynder mig lige at sige, at det på ingen måde er højfjeld vi snakker om her, men det er en klippekant, så den er god nok. 😉

Blokhus.

Jeg er ofte kommet i Blokhus. Vi havde et sommerhus der vi lånte nogle år i træk, men kender man ikke Blokhus, så er det helt sikkert værd, at besøge. Man kan køre direkte ned på stranden og parkere, og stranden er fantastisk her. Desuden er byen også rigtig hyggelig. En dejlig lille feriekoloni. Vi sov på stranden i bilen. Det fik vi at vide, at vi sagtens kunne gøre, og det var helt sikkert en oplevelse, at vågne op med havet i forruden og hoppe direkte ud i sandet og ud i bølgerne, meen… Jeg er ikke helt sikker på, det er helt lovligt, så vil ikke anbefale det. Har kigget nærmere på sagen siden, og jeg kan ikke finde nogen steder, der står man har lov at overnatte.

Rubjerg Knude.

De fleste kender Rubjerg Knude, da det har det karakteristiske tilsandede fyrtårn. Rubjerg Knude er en stor sandmile, ligesom Råbjerg Mile. Det er en meget speciel oplevelse, at vade rundt i ørken i Danmark, og det så hamrende smukt. Vi havde heldigvis held med vejret, mens vi var der, for det er ikke synderlig meget ved i regn og blæst! Vi havde photoshoot hele dagen, mens vi var der, og tænker jeg vil dele billederne fra Baadsgaard Photography i et andet indlæg. Hvis jeg får lov. De er blevet ret fede! Ellers tjek hende ud her.

Mårup Kirke.

Jeg kan huske jeg har været i denne her kirke engang, da vi var på ferie i Blokhus. Det var nok i 2008. Nu er den væk. Jeg kan huske det var på tale dengang, at den gamle kirke engang ville styrte i havet, da erosionen var ret voldsom her, og nu er den her altså ikke mere. Men kirkegården er der, og der er altså et eller andet spændende over stedet. Vi holdt en pause her og fik aftensmad inde i bilen mens det regnede og blæste udenfor, så det var jo ikke scary overhovet! Forresten, så synes jeg faktisk også at fyrtårnet på Rubjerg Knude, var noget tættere på kanten denne gang, end sidst jeg var der, så det er muligt det også er truet.

Det var de vigtigste spots på turen. Hanstholm by er også et meget interessant sted, men det er ikke meget jeg kan udtale mig om det PT, da vi bare kørte igennem, men den virker anderledes. Det er helt sikker vær at tjekke ud, og jeg kommer helt klart også til at vende tilbage til Bulbjerg. For ikke at tale om så mange andre spændende hverdags og weekendeventyr! 😀

Vi ses igen næste søndag til endnu et indlæg. Indtil da, hav en glimrende uge. 😉

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerferie: Roadtrip langs vestkysten