Tyrkiet

Manavgat Market

dsc_0075

Foto: ByHolst

På Simones fridag havde vi egentlig planlagt, at vi skulle på Manavgatturen, som er en guidet sejltur på floden Manavgat. Vi endte med, at droppe det, da det blev lidt dyrt, og i og med at Simone jo er guide, kunne hun vise mig en del af de ting, som var værd at se, på egen hånd. Det sagde jeg da bestemt ikke nej til, og det sparede os for en masse stress, da vi kunne tage alt i eget tempo – mere eller mindre.

Vi blev kørt indtil Manavgat, som er en større by en halv times kørsel fra hotellet. Det tog os noget længere tid, at nå frem til vores mål – Manavgatmarkedet, det største marked i Side regionen – eftersom at vores kære chauffører, ikke vidste hvor det var. Men endelig fandt vi det! Et kæmpestort marked, midt i byen, blandt huse og gader.

Efter den semi-lange køretur og byens goldhede varme og mangel på luft, besluttede vi os for at starte med en øl. Vi glemte at spørge om prisen, inden vi bestilte, og betalte derfor for meget, i forhold til hvad den var værd (og hvad servicen var værd). Det er vigtigt at huske, da de ellers i princippet, bare kan sige en pris og slippe afsted med det, uanset hvor reelt det er.

img_2945

Foto: ByHolst

Kopivarer & Kaos

Markedet er stort, og det var udenfor højsæsonen, så der var nok færre mennesker, end hvad der kan være tilfældet. Alligevel skal man ikke forvente, at kunne gå stille og roligt gennem markedet, og bare kigge. Jeg har været på Det Gule Marked i Prag, så jeg var forberedt, men det er altid overvældende alligevel, hvordan man bliver overrumplet af sælgere fra højre og venstre. Kast et enkelt blik på en vare på deres stand, og de er der med det samme. Det er rigtig synd, for det er stressende, at blevet hevet i fra alle sider, så man har nærmest ikke tid og lyst til at se, hvad der har de forskellige steder.

dsc_0076

Foto: ByHolst

En anden ting der er rigtig synd, er alle kopivarerne. For en som mig, som støtter op om god kvalitet, design og brand, er det forargeligt, og jeg forstår det faktisk ikke helt. Hvorfor lave kopier af noget, andre har opfundet? Og hvorfor købe kopierne? Fordi man ikke har råd til originalen? Men hvis man ønsker sig originalen, tager man sig så til takke med kopien? Eller er det bare for show? For mig giver det ingen mening, og jeg hopper over alle boder med kopivarer, som tøj, make up og parfumer. Det kan sagtens være en fed vare, og det kan også være okay kvalitet, men netop derfor, er det en skam (og latterligt), at forsøge at sælge den med en andens logo. En uærlig handel, og falsk markedsføring, som jeg på ingen måde vil støtte op.

De spændende boder, er dem der indeholder de lokale eller håndlavede varer. Små glitrende punge, farverige sjaler, smykker, glaskunst, tekopper, træfigurer, askebægre, magneter… Der er også tøjboder ind imellem, som ikke sælger kopivarer, som har mange sjove ting. Faktisk, fandt jeg en fin mørkeblå buksedragt i batik og en neonfarvet bikini – som jeg dog stadig fik pruttet ned i pris! Det er vigtigt, at finde sit jydegen frem i denne her sammenhæng! 😉

img_2978

Min nye neonfarvede bikini, som jeg heldigvis fik ned i pris! En del af vedhængene på overdelen er allerede rustet!

Madmarkedet

Og så er der maddelen fyldt med grøntsager, frugt, the, nødder, slik og snacks. Her brugte vi en del tid og købte friske kirsebær, en stor pose tørret frugt og nødder, som vi fik til en vandvittig god pris. Madsælgerne har en lidt anderledes mentalitet, da de er knap så anmassende. De er heller ikke blege for, at lade dig smage på forskellige vare, hvis du spørger. Det er et godt tegn, da de kan stå inde for, hvad de sælger.

dsc_0072

Foto: ByHolst

Hvis man synes markedspladser er spændende og er indstillet på kaoset fra mange mennesker og de ivrige, smådesperate sælgere, samt kan have is i maven, når det kommer til ikke at tage hvad som helst for gode varer, så er Manavgatmarkedet i den grad en tur værd! Men sæt god tid af til det, og husk at det er enormt stort! Man kan altså hurtigt fare vild i de identiske boder, som smyger sig indimellem gaderne. 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tyrkiet