Mere bio, en balje med popkorn og Lady Gaga

Min julegren

Jeg er ikke fan af for meget julepynt. Jeg er heller ikke fan af for lidt. Til gengæld elsker jeg den helt rigtige julepynt. Det skal være hyggeligt, kærligt, autentisk og det skal helst lyse i mørket – eller glimte.

Det er ikke så længe siden hele familien var samlet til en weekend med familiehygge hjemme hos mine forældre. Min mor er fantastisk dygtig til indretning. Faktisk er begge mine forældre gode til indretning, men på forskellige måder. De tilfører begge hjerterum i hvert fald.

Men anyways. Hun havde lavet en helt enkel og fin julegren, med to adventsstjerner og et par glaskugler fra Søstrene Grene. Det inspirerede mig til at gå over i Risskov, og finde en gren til mig selv. Der ligger mange nedfaldsgrene i Risskov, så det tog ikke lang tid, at finde en fin gren.

Glaskuglerne købte jeg også i Søstrene Grene. Mest af alt fordi jeg forelskede mig i det blå glas, som i øvrigt også passer rigtig fint til min jordklode-plakat. Både i form og farver.

Adventsstjernerne havde jeg i forvejen. Dem fik jeg i gave af min mor sidste jul. De fineste, lysende, hvide stjerner. De er så hyggelige, enkle og fine. Der er i øvrigt en helt særlig historie bag stjernerne. De hedder Herrnhut-adventstjerner eller Christiansfeld-julestjerner og er brugt som julepynt verden over. Særligt i Kristine hjem og kirker. De er produceret i Brødremeningheden i Tyskland, og symboliserer Jesus som morgenstjernen, som kommer til os i julen. Ikke som stjernen over Bethlehem, hvilket man egentlig skulle tro. Mine er i plastik, men de originale stjerner, som er blevet fremstillet siden 1880-ish, er typisk håndlavet i papir. Det var faktisk en officer, som ville lære en flok skolebørn om geometri, som begyndte at lave julestjernerne, som senere blev sat i produktion. Okay, nu er jeg gået i nørdemode. Sorry! Det jeg vil fortælle er, at det er nogle helt særlige stjerner, som har en fortælling bag sig, og som har set sådan ud, nærmest siden de først blev fremstillet.

Jeg er kristen, så det giver på mange måder mening, at jeg har dem hængende, som symbol på Jesus, og de varmer lige lidt ekstra her i julen. De skulle egentlig have hængt over mit skrivebord, men nu hænger de over min sofa (fordi den krog jeg ville sætte i loftet, faktisk bare endte med at lave et hul i stedet , uden at få greb… Og så dryssede der ellers murestøv ned over min iMac… Og mit kamera… Det var det eneste jeg fik ud af det forsøg!)

Det er cirka det eneste julepynt jeg har i år, og det bringer helt fin julestemning i mit lille hyggelige hjem. Mikset med lidt Michael Bublé, strikstrømper, julesweater, julefilm og pebernødder! Og så mine to små lysende LED-kogler, som jeg også har fået af min mor i år. Hun kan åbenbart godt lide at give mig lysende ting i gave. 😀

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mere bio, en balje med popkorn og Lady Gaga