Overfølsom

Berlin!

dsc_0687-kopi

Foto: Baadsgaard_Pictures

Langt om længe fik jeg muligheden for endelig, at komme til Berlin, da vi var afsted på studietur i sidste uge. Jeg har længe haft det på bucketlisten. Egentlig har ønsket om, at besøge Berlin kun vokset sig større, når jeg har set og hørt folks reaktion i forbindelse med samtaler om Berlin. Alle virker til, at være fan af byen, og nu er jeg også ramt. I så høj grad, at overvejelserne om, evt. at flytte dertil, allerede har strejfet mig. I så høj grad, at jeg har overvejet, hvad jeg kunne komme til, at arbejde med og hvor jeg så skulle bo.

Allerede fra da vi trådte ud af bussen, efter en 9 timers lang køretur (4 klasser i en til sidst meget indelukket dobbeltdækker!), følte jeg mig godt tilpas. Jeg var ikke det mindste bange eller usikker ved den store by, men følte mig nærmest hjemme. Vi skulle bo på et hostel på Mehringdamm, hvilket ligger ganske centralt. Der er ikke langt ind til Alexanderplatz og Potsdamerplatz med metroen herfra.

dsc_0849-kopi

Photo: ByHolst

En af de ting, jeg bemærkede ret hurtigt i gadebilledet, var mangfoldigheden. Så mange forskellige mennesker, fra forskellige nationaliteter, forskellig hudfarve, forskellig stil, men som lever i samme gadebillede, uden nogen problemer. Berlin er rummelig. Der er plads til mennesker. Det betyder ikke noget om du er italiener, kineser, dansker, tysker, tyrker eller svensker. Der er plads. Jeg snakkede med folk fra Italien, Tyrkiet, Palæstina, og naturligvis også tyskere. Alle talte tysk, og jeg oplevede ingen forskelsbehandling. Folk levede bare sammen. Der var en accept, som jeg ikke har set andre steder, og da slet ikke i Danmark!

Det  var sådan en befrielse, at møde den åbenhed og accept, og slippe for fremmedfjendsheden, bare en uges tid. Jeg var så lettet over, at opleve, at det faktisk kan lykkes nogen steder i verden! Den verden vil jeg gerne være en del af! Jeg så en smart tyrkisk fyr siddende på hug ved siden af en drukkenbolt på et tidspunkt, foran vores motel. Først troede jeg, han skældte ham ud, indtil jeg opdagede, at han havde købt en bakke mad til ham. Han rakte maden til manden, klappede ham venligt på skulderen, og så gik han videre. Jeg var lige ved at besvime af lykke over, at se den godhed omkring mig (og så blev jeg ramt af et lyncrush på den tyrkeren, alene fordi han havde gjort så godhjertet en handling)!

dsc_0458-kopi

Photo: ByHolst

Jeg kan i den grad anbefale Berlin, som en by man skal besøge. Om man kommer for at se Brandenburger Tor eller bare for at hygge sig i Berlins gader, er det oplevelsen værd. Vi nåede ikke ret meget udover studierelaterede opgaver i Berlin, så de store attraktioner så jeg ikke. Til gengæld, udforskede jeg en masse andre steder, som er knap så anerkendte.

Her er en liste over nogen af de steder jeg fik besøgt eller set:

  • Tempelhof – den nedlagte lufthavn
  • Potsdamerplatz
  • Alexanderplatz
  • Wittenberg station – en oldgammel metrostation, fantastisk sted.
  • Helmuth Newton museet
  • Sony Centeret
  • Ruinen Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche
  • Hackesche Höfe
  • Hackescher Markt

Der kommer flere indlæg om disse steder og anbefalinger om spisesteder i følgende blogindlæg. Jeg er slet ikke færdig med Berlin endnu! Byen er stadig på bucketlisten, måske endda som bopæl! 😉

 

 

3 kommentarer

  • Fedt at høre at du også er blevet forelsket i Berlin 🙂 Jeg har selv boet dernede, så hvis du tør, kan jeg varmt anbefale at gøre det.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sara Holst

      Hej Mette! Tak for din kommentar! Det er fedt, at høre fra folk der selv har prøvet det, så er meget glad for at høre du anbefaler det! Hvor længe boede du der og i hvilken sammenhæng? 🙂 Jeg er blevet noget hooked på ideen. 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg boede i Berlin i 8 måneder i forbindelse med mit sabbatår. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Overfølsom